Geslaagd vrijwilligerscafe

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Op woensdag 27 september waren vrijwilligers uit de Hoeksche Waard te gast bij Zorgwaard in Rembrandt. Het thema was avontuurlijk eten en dat hebben we geweten. De vrijwilligers konden zich te goed doen aan onder meer een gemalen broodje kroket en bier en wijn, maar dan niet uit een glas, maar uit een kom om op te lepelen.

Ad Verhagen, horecamanager bij Zorgwaard, vertelde over de veranderingen in de maaltijdvoorziening door de jaren heen. Er is en de loop der jaren veel veranderd in onze smaakvoorkeuren. Vonden we vroeger een aardappeltje met boontjes en sukadelapjes een waar feest, tegenwoordig kiest men steeds vaker voor gerechten uit andere culturen, al blijft de Hollandse pot toch ook favoriet. De wereldse gerechten konden worden geproefd en vielen zeker in de smaak. Ook kon er geproefd worden van diverse gemalen producten, zoals een gemalen broodje kroket, een sprits, maar ook bier en wijn dat van structuur is veranderd, zodat dit niet opgedronken maar opgelepeld kan worden. Voor mensen met slikproblemen een uitkomst om toch te kunnen blijven genieten van lekker eten en drinken. Het was een succes en zeker voor herhaling vatbaar. En dat gaan we doen!

Op 2 november wordt voor de derde keer het Vrijwilligerscafé gehouden. Bij elk Vrijwilligerscafé staat een thema centraal. Dit keer is dat Kwetsbare ouderen en Signaleren van de kwetsbaarheid.  Tijdens het vrijwilligerscafé zal het thema kort aan bod komen, maar zal er met name ruimte zijn om andere vrijwilligers te ontmoeten en met elkaar, onder het genot van een informele maaltijd, in gesprek te gaan.  Ook vrijwilligerscoördinatoren kunnen elkaar en de vrijwilligers op informele wijze ontmoeten om zo met elkaar ervaringen uit te wisselen. 

  • Wat:         Vrijwilligerscafé
  • Voor wie: Vrijwilligers, vrijwilligerscoördinatoren en beroepskrachten
  • Door wie: Welzijn Hoeksche Waard
  • Thema:     Kwetsbare ouderen en signaleren van kwetsbaarheid
  • Datum:     donderdag 2 november
  • Tijd:          17.30-19.30 uur
  • Plaats:      Korstanjehuis, Oranjeplein 34, Klaaswaal

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren