Piershil gelijk met 10 man tegen Alexandria 66

PIERSHIL – Piershil speelde in de thuiswedstrijd tegen Alexandria ’66 het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man. Toch wist het tot drie keer toe een achterstand goed te maken en een punt uit het vuur te slepen: 3-3. Op slag van rust was arbiter Groenendijk onverbiddelijk voor Piershil, een bal werd van dichtbij tegen de arm van de op de doellijn staande aanvoerder Wesley Koedam geschoten. Omdat de rebound op de lat werd gemikt verviel de voordeelregel en trakteerde hij Alexandria’66 op een strafschop en Koedam op rood. Lester Pires benutte de pingel en zette zijn ploeg op 1-2. Na dertien minuten had hij ook al een strafschop benut, arbiter Groenendijk had toen een overtreding van diezelfde Koedam met geel en een strafschop bestraft. Tussendoor, halverwege de eerste helft, trapte Stephan Baaij een vrije trap bekeken raak. En Piershil hoefde zelfs niet met een achterstand te gaan rusten, omdat een vrije trap van Martin de Ruiter naar binnen waaide: 2-2.

In de tweede helft hield Piershil zich staande, ondanks de numerieke minderheid bleef de ploeg van de geschorste trainer Richard Verhoeven in de wedstrijd. Zelfs toen Pires na 58 minuten zijn hattrick vervolmaakte (2-3) bleef invaller-coach Mickes Nijman zijn ploeg naar voren schreeuwen. Het leidde tot veel druk op de defensie van de gasten en tot een eigen doelpunt na 66 minuten: 3-3. Alexandria slaagde er niet in om het eerste puntverlies te voorkomen, Geert Bakker leek Piershil in de laatste seconde ook nog naar de overwinning te schieten. Vanwege vermeend buitenspel werd dat feest in de kiem gesmoord. ,,Er zat wel een luchtje aan het afkeuren van die goal, maar ik ben trots op de werklust. Blij met een punt, wel te weinig gekregen vandaag”, zo concludeerde trainer Verhoeven.

Een filmpje van de 3-3 staat hier.