Startbijeenkomst Gebiedsprogramma Hoeksche Waard Werkt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – In De Koningshoeve in Klaaswaal vond op 6 oktober 2017 een eerste netwerkbijeenkomst plaats in het kader van het nieuwe Gebiedsprogramma, dat provincie en regio in juni presenteerden. 

Tijdens de druk bezochte bijeenkomst  (bestuurders, raadsleden, ondernemers, maatschappelijke organisaties) werden pitches gegeven door spelers in het gebied aan de hand van de 5 thema’s van het programma:

  • duurzame landbouw
  • demografische ontwikkelingen
  • energie en duurzaamheid
  • natuur en recreatie
  • bereikbaarheid en mobiiteit

Er kwamen veel reacties uit de zaal en ook bij de borrel na afloop werd volop gediscussieerd en werden contacten gelegd.

Kansen benutten

De ambitie is optimale benutting van de kansen die er zijn om de vitaliteit van het gebied een impuls te geven. Zo wordt er onder meer samengewerkt op het gebied van duurzame en innovatieve landbouw. De Hoeksche Waard kenmerkt zich door een sterke, innovatieve landbouwsector. De regio heeft daarmee alle sleutels in handen om zowel nationaal als internationaal een voorbeeld te zijn als koploper van een duurzame en innovatieve landbouw.

Daarnaast wordt de kwaliteit van bestaande natuur- en recreatiegebieden verbeterd en beter bereikbaar en beleefbaar gemaakt. Bewoners van de Hoeksche Waard en bewoners van het omringende stedelijke gebied kunnen hier recreëren en genieten van de rust en ruimte in het Nationaal Park van wereldklasse Haringvliet-Biesbosch.

Een belangrijke randvoorwaarde om de economische vitaliteit te versterken en de leefkwaliteit te verbeteren, is dat de bereikbaarheid van en in de Hoeksche Waard op orde is. Het gaat hierbij niet alleen om auto-infrastructuur en openbaar vervoer, maar ook om veilige fietsverbindingen voor schoolkinderen en woon-werkverkeer.

De Hoeksche Waard heeft de ambitie om in 2040 een energie-neutrale regio te zijn. Regio en provincie zetten zich hier samen voor in door kansen te benutten en te stimuleren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren