In optocht naar de nieuwe school van basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MIJNSHEERENLAND – Voor basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland was de laatste dag in de oude school aangebroken. In optocht gingen de kinderen naar hun nieuwe school in het MFC ‘Dorpshart’.

Halverwege de middag verlieten alle leerlingen hun oude schooltje. In een lange stoet trokken ze door het dorp naar hun nieuwe schoolgebouw. De kleinsten gingen elk ‘aan het handje’ met een bovenbouwleerling mee.

Elke groep heeft begin schooljaar een ‘groepsmissie’ opgesteld (“Waar staan we voor en waar gaan  we voor.”), een onderdeel van de bijzondere pedagogische aanpak die de school hanteert. Deze missie ging nu ingelijst met de kinderen mee naar de nieuwe klas als symbool van de overgang van oud naar nieuw. Daarnaast werden er alvast wat kleine spullen verhuisd: voor de één was dat de inhoud van hun eigen laatje, voor de ander een plant uit de klas.

Eenmaal bij het nieuwe gebouw aangekomen, kregen de kinderen hoesjes voor hun schoenen om de gloednieuwe vloerbedekking niet meteen vies te maken. Daarna mochten ze met de juf of meester hun nieuwe klas in. Het interieur van de school is ook volledig nieuw. “Zo hé, ik wil echt niet meer terug naar de oude school!” was dan ook de reactie van een leerling bij het zien van al dat nieuwe meubilair.

Vanaf vrijdag vindt de grote verhuizing plaats. Dinsdag na de herfstvakantie starten de lessen in het nieuwe gebouw. Daarmee zijn de kinderen van De Boomgaard de eerste ‘bewoners’ van het gloednieuwe multifunctionele centrum.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren