Klinkende overwinning voor Strijen op VDL

STRIJEN – Met een afgetekende 5-0 overwinning stuurde de Strijense P G Security Systems equipe de Hooimeijer equipe uit Maassluis naar huis. Indien Strijen secuurder in de afwerking geweest zou zijn zou de score beduidend hoger uitgevallen zijn tegen het machteloze VDL, dat wel hun sterke spitsen Marcel de Bruin en Kees Ketting node miste.

Vanaf de aftrap nam Strijen het initiatief en eindigde in de 3e minuut een lob van Mark Stam net naast het VDL-doel en was in de 9e minuut Glenn Mulder dichtbij de openingstreffer toen de als linksbuiten opduikende rechtsback Rolf de Man –na een razendsnelle counter- de bal voor hem panklaar legde. Te gehaast afwerken deed deze kans verloren gaan maar de openingstreffer kwam er toch in de 15e minuut. De weer ouderwets sleurende Colin van den Berg stuurde Alwin van der Werff weg, die met enkele heerlijke bewegingen zijn tegenstander dolde en de bal op een presenteerblaadje legde voor Mark Stam: 1-0. Nadat eerst nog Jeroen van Dam’s inzet op de paal eindigde was het in de 39e minuut opnieuw Mark Stam die met een schuiver in de hoek na voorbereidend werk van Karam Bensedjed de 2-0 aantekende. Aansluitend leek Alwin van der Werff de volgende treffer aan te tekenen; met een lichaamsschijnbeweging misleidde hij de verdedigers incl. de naar de hoek duikende keeper Tim Teerlink; echter zijn stift eindigde naast het doel, maar de 3-0 kwam toch nog voor rust op het scorebord toen de weer ongrijpbare Karam Bensedjed van 25 meter keeper Teerlink met een heerlijk afstandsschot passeerde.

Na de rust mikte Alwin van der Werff al snel de bal opnieuw naast het doel , maar in de 51e minuut kwam de 4-0 toch in de boeken; Karam Bensedjed legde de bal panklaar voor Colin van den Berg, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de kruising van het doel joeg. Vervolgens werden de Strijenaren te nonchalant en kreeg VDL mogelijkheden op de eretreffer; doch een ijzersterke defensie met de 17-jarige Rik Bakker weer in een rol alsof hij al jaren in het eerste elftal acteert en keeper Natoe dos Santos voorkwamen de averij en zorgde Turbo Rolf de Man er in de 88e minuut zelfs voor dat aanwinst Nestor Zimmerman met een droge knal de 5-0 einduitslag kon aantekenen.

A.s. zaterdag speelt Strijen opnieuw thuis tegen Sparta AV, dat afgelopen zaterdag met 1-3 van Berkel wist te winnen. Aanvang 14.30 uur.