NSVV wint streekderby van Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

NUMANSDORP – Het was een zonnige dag, met veel publiek, de eerste plek stond op het spel, beide teams hadden al  acht doelpunten gemaakt en het was een Hoeksche Waardse derby. Kortom alle ingrediënten om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Het was echter een rommelige wedstrijd die uiteindelijk in de laatste twintig minuten toch nog volledig los ging. Na de voorsprong twintig minuten voor tijd, kreeg NSVV nog zes levensgrote kansen en vergat het de wedstrijd te beslissen. Hierdoor moest het thuispubliek de zenuwen in bedwang houden voor twee grote kansen van Binnenmaas op de gelijkmaker.

NSVV had nog geen tegendoelpunt geïncasseerd deze competitie.  De solide verdedigen gaf na ruim tien minuten spelen toch vrij eenvoudig het eerste tegendoelpunt in deze competitie weg. Kevin Kuijer kon vrijstaand van dichtbij binnenkoppen. Binnenmaas was de betere partij de eerste helft. Er werden echter weinig kansen gecreëerd.  De grootste kans voor NSVV was na een voorzet vanaf rechts van Mitchel Keikes op Dikkie Bontes bij de eerste paal. Keeper Joey de Jong kon de inzet pareren. Binnenmaas was een keer gevaarlijk toen Andres Klinger sneller was dan de verdediging van NSVV. Zijn schot was echter recht op keeper Melvin Kruijthof. Net voor rust kwam NSVV op gelijke hoogte na een vrije trap vanaf rechts. Het was aanvoerder Marco Mann die attent bij de tweede paal de bal binnenkopte.

De tweede helft bracht de eerste twintig minuten alleen een mooi hard schot net naast van NSVV spits Kelvin van der Giesen en een gevaarlijke voorzet van Sven Post waar NSVV laatste man Marco Mann goed verdedigend werk leverde. Het was uiteindelijk een vrije trap van Mitchel Keikes die Marco Mann op de lat kopte. Kelvin van der Giesen was er als de kippen bij om de rebound van dichtbij binnen te koppen. NSVV wisselde direct na de voorsprong aanvallend door Mitchel Louwerens in te brengen. Waarschijnlijk om de overwinning met nog een extra doelpunt veilig te stellen. NSVV ging swingen en creëerde zes levensgrote kansen. Mitchel Louwerens zorgde voor veel gevaar, maar kon de bal er niet in krijgen. Zelfs de met scherp schietende topscoorder Kelvin van der Giesen mocht alleen op keeper Joey de Jong afgaan, maar ook Kelvin van der Giesen kreeg de bal er niet in. Als je zelf niet scoort, krijg je vaak het deksel op je neus. Binnenmaas had de beste kans met een vrije trap van Remon van Prooijen. Twee Binnenmaas spelers kwamen een teenlengte te kort om de bal aan te raken en de bal ging net naast de paal achter.

NSVV heeft Binnenmaas even afgeschud als aanvaller van de eerste positie. Volgende week staat de volgende aanvaller van de koppositie alweer klaar.  Rijnmond Hoogvliet Sport is dan de tegenstander en staat op de tweede plaatst met net als NSVV tien punten uit vier wedstrijden. Het is voor Rijnmond Hoogvliet Sport alweer dertien jaar geleden dat ze in de tweede klasse actief waren. De laatste jaren doen ze een nadrukkelijke gooi naar een promotie door als derde en tweede te eindigen de laatste twee seizoenen. NSVV kan vol vertrouwen de uitdaging aangaan als ze de laatste twintig minuten tegen Binnenmaas kunnen doortrekken naar volgende week. De eerste zeventig minuten waren echter te mager om de koppositie op lange termijn te behouden.

Opstelling NSVV: Melvin Kruijthof, Michael Ouwens, Lesley van der Stoep, Marco Mann, Kjetil Mol, Mitchel Keikes (70eMitchel Louwerens), Richard Bras, Jeroen Voshart, Sjoerd Hofstede, Kelvin van der Giesen, Dikkie Bontes (46e Koen Witsiers)

Ruststand: 1-1

Eindstand: 2-1

Scoreverloop:

  • 12e Kevin Kuijer
  • 44e Marco Mann
  • 69e Kelvin van der Giesen

Foto: Cindy vos


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren