Oud-Beijerlandse echtpaar Van Bennekom 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Van Bennekom is het vandaag (maandag 16 oktober 2017) een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is dan namelijk 60 jaar geleden dat de heer P.D. (Dick) van Bennekom (84) en mevrouw C. (Corrie) van Bennekom-Hollemans (80) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

De bruidegom zag het levenslicht op 3 april 1933 in Stompwijk (nu gemeente Leidschendam-Voorburg); de bruid kwam op 27 september 1937 in Rotterdam ter wereld. Reden voor locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda om het diamanten bruidspaar vandaag een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen een boeket bloemen.  

Muziek

Het was muzikale vriend Jaap die ‘gitarist’ Dick aan Corrie in Oostvoorne koppelde. Na hun huwelijk woonde het bruidspaar achtereenvolgens op het Noordereiland in Rotterdam, Hoogvliet en sinds 1999 in de Hoeksche Waard. In februari 2007 betrokken zij hun huidige woning aan de Bachlaan in Oud-Beijerland.

Werk

De bruidegom verdiende tot aan zijn pensionering zijn dagelijks brood als graancontroleur in met name het Botlekgebied. De bruid werkte onder meer in een groentewinkel op het Noordereiland. Later – toen de kinderen wat groter waren – heeft zij parttime nog bij twee bakkerijen in Hoogvliet gewerkt. 

Kinderen

Het echtpaar Van Bennekom kreeg twee kinderen (een dochter en een zoon) en daarnaast is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen en één achterkleinkind.

Om het huwelijksjubileum te vieren, werd het bruidspaar op zondag 15 oktober door de kinderen verrast met een brunch waarvoor ook familie en vrienden waren uitgenodigd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren