De Hoeksche Waard zoekt een projectleider Harmonisatie Juridische Zaken

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De Hoeksche Waard bestaat uit vijf gemeenten: Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen met in het totaal circa 85.000 inwoners.

De ICT diensten zijn ondergebracht in de gemeenschappelijke regeling ICT Samenwerking Hoeksche Waard (ISHW). Vanuit de vorming van ISHW lag er al eerder bestuurlijk de opdracht voor harmonisatie van applicaties in de domeinen dienstverlening en bedrijfsvoering. Dit kan alleen goed uitgevoerd worden als ook de onderliggende (beleids-)processen geharmoniseerd worden. Om dit te realiseren is een programmamanager harmonisatie dienstverlening en bedrijfsvoering aangetrokken. Deze programmamanager coördineert de verschillende onderliggende projecten. Een aantal van deze projecten zijn reeds opgestart, sommigen zullen binnen afzienbare tijd starten. 

De opdracht 

Voor het domein Juridische Zaken zoeken we een projectleider die binnen de kaders van het programma harmonisatie dienstverlening en bedrijfsvoering het project uitvoert. De planning verloop volgens gedefinieerde projectfasen met de volgende te leveren producten: 

  •  Een bereikdocument met daarin het bereik en een inventarisatie van de huidige producten en processen 
  •  Een grofontwerp van het desbetreffende domein 
  •  Een business case en implementatieplan 
  •  Een inrichtingsdocument / project start architectuur 

Startdatum: z.s.m. 

Einddatum: 30-03-2018 

Aantal uren per week: 12 

Het opdrachtgeverschap van de projectleider ligt primair bij het Overleg Dienstverlening en Bedrijfsvoering (ODB) van de vijf gemeenten. Karel Uitterlinden geeft namens het ODB invulling aan het opdrachtgeverschap. De procesaansturing vindt plaats door de hierboven genoemde programmamanager. Hij stuurt op programmaniveau op geld, risico’s, organisatie, tijd, informatie, Juridische Zaken en kwaliteit. Daarbij brengt hij verbinding aan tussen de projecten- en programmadoelen en de daarbij behorende resultaten. 

Projectleider 

We zoeken voor dit tijdelijke project naar een kandidaat: 

  •  met HBO+/WO werk- en denkniveau; 
  • met kennis van projectmanagement, instrumenten en aantoonbare ervaring; 
  • die het project beheerst op de aspecten geld, risico’s, organisatie, tijd, informatie, communicatie en kwaliteit (GROTICK); 
  • die aantoonbare ervaring heeft met de producten en processen van Juridische Zaken in gemeentelijke organisaties; 
  •  samenwerkingsgericht is, gevoel heeft voor complexe bestuurlijke context en beschikt over een grote dosis organisatiesensitiviteit; 
  • die in staat is de projectleden uit hun bestaande context te halen en boven de dagelijkse werkzaamheden te halen vanuit een helikopterview. 

Meer informatie 

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Hans Silfhout (programmamanager 06-23229887). Je sollicitatie (motivatie en cv) zien we graag vóór 20 oktober 2017 tegemoet via [email protected] De sollicitatiegesprekken zijn in week 43/44. We kijken uit naar je reactie! 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren