Gemeente Strijen financieel kerngezond

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Strijen – dinsdag 24 oktober 2017, heeft de gemeenteraad van Strijen de Begroting 2018 unaniem vastgesteld. De gemeente blijkt financieel kerngezond. Wat wil zeggen dat de inkomsten en uitgaven met elkaar in evenwicht zijn. Ook de meerjarenbegroting 2019-2021 ziet er gezond uit, met zelfs nog kleine positieve resultaten van respectievelijk 38.000, 111.000 en 127.000 euro.

Moties

Vele partijen lieten in hun Algemene Beschouwingen doorklinken, dat ze deze zeer waarschijnlijk voor de laatste keer uitspraken vanuit een gemeente Strijen. ,,Herindeling per 1 januari 2019 lijkt na het kabinetsbesluit van 13 oktober jongstleden nog maar een formaliteit,” hield Arnold de Man, fractie-voorzitter van de VVD, de toehoorders voor.

Ook het indienen van maar liefst vijf moties maakte van de editie 2017 een bijzondere Begrotingsraad. Uiteindelijk werden drie moties ingetrokken, één verworpen en één met algemene stemmen aangenomen. Die motie was ingebracht door GroenLinks, waarin zij het college opriep om in het begin van het jaar 2018 een duurzaamheidsprijsvraag uit te schrijven onder de inwoners van Strijen en in de gemeente gevestigde bedrijven.

Fietspaden

In de begroting 2018 zijn alle wensen en ambities uit de Perspectiefnota 2018 opgenomen. Zoals de aanleg van een fietspad door het Oudeland, de aanleg van/aansluiting op een fietspad van Strijensas naar fort Buitensluis in Numansdorp, een opgeknapte sporthal Apollo, meer budget voor straatonderhoud, instandhouding van de subsidieregeling woningisolatie, en een apart budget voor stimulering van evenementen. Ook op het gebied van woningbouw kunnen in 2018 stappen gezet worden, zoals de bouw van woningen aan de Dam en de ontwikkeling van locaties als het Spui en Land van Essche III.

De Kaai

Daarnaast kon tevreden worden teruggekeken op het collegeprogramma 2014-2018, waarvan alle ambities gerealiseerd konden worden. Als één van de laatste projecten uit dit collegeprogramma wordt in 2018 (door omstandigheden later dan verwacht) de herinrichting van de Kaai gerealiseerd. ,,We zijn van mening een gezonde gemeente met een goed voorzieningenniveau over te dragen aan de (waarschijnlijk) nieuw te vormen gemeente Hoeksche Waard,” aldus het college van burgemeester en wethouders.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren