3 fietsen gestolen in Oud-Beijerland, Fietsen ingeladen in een zwart busje.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Oud-Beijerland – Op dinsdagmorgen 31 oktober was het net zoals eerder dit jaar in Oud-Beijerland weer raak met diefstal van fietsen.

3 fietsen werden ingeladen in een zwart busje. Mocht u met de fiets gaan zorg dan altijd dat uw fiets goed vast staat en op een zichtbare plaats.

Heef u iets gezien van de diefstal neem dan contact op met de Politie via 0900 8844 en vraag naar bureau Oud-Beijerland.

Tips

  1. Zet de fiets altijd met een tweede slot vast aan een vast voorwerp. Doe het tweede slot door het frame heen en niet alleen door een wiel.
  2. Dieven zijn vaak gespecialiseerd in het openbreken van één soort slot. Gebruik daarom altijd verschillende soorten sloten, zoals een ringslot, kettingslot en een beugelslot.
  3. Plaats je de fiets in bijvoorbeeld een kelderbox, schuur, stalling of in de tuin? Zet hem ook dan op slot, want ook vanaf zulke plekken worden vaak fietsen gestolen.
  4. Zet je de fiets op een openbare plek? Zet hem dan in het licht en op een zo druk mogelijke plaats.
  5. Plaats het kettingslot zo hoog mogelijk. Dieven kunnen een kettingslot makkelijker openbreken als ze het op de grond neer kunnen leggen of als ze hun tang op de grond neer kunnen leggen om kracht te zetten.
  6. Gebruik je een beugelslot? Maak het slot dan niet in het midden van het frame vast, want dan kan de fiets als hefboom gebruikt worden om het slot open te breken. Plaats het beugelslot liever aan de voor- of achterkant van de fiets.
  7. Toch gestolen? Doe altijd aangifte. Dan is de kans groter dat de fiets teruggevonden wordt én hiermee krijgt de politie inzicht in de locaties waar fietsen gestolen worden. Dit helpt hen om gerichter te surveilleren. Het is belangrijk dat u de gegevens van de gestolen fiets kent. Schrijf daarom altijd het framenummer op na aankoop van een nieuwe fiets.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren