Binnenmaas knokt overwinning binnen bij Rozenburg

4 Min Read

ROZENBURG – Zaterdag speelde Binnenmaas uit op het mooie complex van Rozenburg en dus ook tegen Rozenburg.Beide ploegen hadden niks aan een gelijk spel en/of verliezen want bij winst zou er weer aansluiting zijn bij de top 5.Het weer was zo grauw en grijs dat zelfs om half drie de lichtmasten werden ontstoken.

De eerste helft valt weinig over te vertellen, Binnenmaas had wel de overmacht en het meeste balbezit. In deze helft kreeg Binnenmaas welgeteld 2 kansen en Rozenburg 1 mogelijkheid.De eerste kans was voor Jannick van der Laan die zijn schot over zag gaan na een goede aanval over rechts. De 2e kans voor Binnenmaas kwam vanaf de voeten van Sven Post, hij zag zijn scherpe voorzet op de lat gaan en daarna over het doel.Rozenburg kwam dus niet verder dan 1 mogelijkheid en dat was een schot die net naast het doel ging van Floris van den Heuvel.

De 2e helft was niet te vergelijken met de eerste helft en zo kreeg het publiek uiteindelijk toch een leuke en spannende wedstrijd te zien. Het was eerst Danny Maijers die in de 47e minuut op een zeer knappe manier een hoge bal onder controle kon krijgen, alleen zijn schot was niet hard genoeg en dus geen probleem voor de doelman van Rozenburg, Stephan van Asperen.In de 51e minuut was het wel raak voor Binnenmaas, Richard van der Wilt had een goede voorzet in huis vanaf de rechterkant die Kevin Kuijer binnen kon koppen, maar de doelman wist deze in eerste instantie goed te redden, maar de bal kwam voor Jannick van der Laan zijn voeten terecht en wist de bal hard binnen te schieten en dus 0-1.

Een voorsprong waar Binnenmaas hard voor had gewerkt, maar niet lang van kon genieten want 6 minuten later was de stand 2-1 in het voordeel van Rozenburg.Het was eerst Jordie de Groot die in de 56e minuut de bal goed binnen wist te schieten vanuit een voorzet van linkerkant.Een minuut later was het weer raak en nu was het Lennart Quak die de bal binnen wist te schieten na slecht verdedigen van Binnenmaas.In de 65e minuut gaf Jannick van der Laan een steekbal op Danny Maijers, maar Danny kon net niet bij de bal. Het was duidelijk dat Binnenmaas niet opgaf en hier niet  van plan was om te verliezen.

In de 67e minuut was het dan alweer juichen voor Binnenmaas, na een goede voorzet van Kevin Kuijer wist Sven Post de bal binnen te koppen bij de 2e paal en dus 2-2.Het was nu een wedstrijd die alle kanten op kon en beide partijen gingen voor de winst.Maar het was Binnenmaas die aan het langste eind trok en de 2-3 op het scorebord wist te krijgen.Uit een kort genomen hoekschop tussen Jannick van der laan en Sven Post was het Kevin Kuijer die goed voor zijn man kwam en de bal binnen wist te koppen, Kevin was hiermee betrokken bij alle drie de doelpunten.

Een zeer knappe overwinning van Binnenmaas die er hard voor heeft moeten knokken en het niet zomaar cadeau kreeg. De volgende wedstrijd is op 18 november thuis tegen Rijmond H.S.Eerst wordt op de 11e nog gespeeld voor de beker tegen Leonidas, deze wedstrijd is thuis en begint om 17:00.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.