1 aanhouding bij grote drugsactie op het Actief College en het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Vanmorgen hebben er  het Actief College en het Hoeksch Lyceum in de Hoeksche Waard weer acties plaatsgevonden in verband met het mogelijke bezit van drugs door de scholieren. Hierbij is 1 leerling aangehouden voor het daadwerkelijke voorhanden hebben van verdovende middelen.

Alle leerlingen van de geselecteerde klassen moesten één voor één langs een speurhond lopen. Op het moment dat die een verwijzing gaf, werd de desbetreffende leerling even apart genomen en gefouilleerd. In één geval was er sprake van het daadwerkelijke voorhanden hebben van verdovende middelen, wat er toe leidde dat er een aanhouding plaatsvond. De leerling in kwestie is vervolgens voor verhoor overgebracht naar het bureau in Oud-Beijerland. Bij de overige leerlingen die gefouilleerd werden was er sprake van een aannemelijke reden waarom de hond verwees. Denk hierbij oa aan het eerder gebruik of bezit van verdovende middelen.

In oktober dit jaar werden de leerlingen op De Willem in Oud-Beijerland en het Wellantcollege in Klaaswaal aan een drugstest onderworpen. Daar werden geen sporen van drugs gevonden.

De politie  en de directies van de scholen, zijn van mening dat het een succesvolle actie betrof.

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren