Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld geeft goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het aantal keren dat burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld in haar ambtsperiode de werkdag in het gemeentehuis begint met een lege maag is te verwaarlozen. Echter, woensdag 8 november was dit wel het geval. Om 08.30 uur boden tweeëntwintig kinderen (10-11) van christelijke basisschool De Hoeksteen haar namelijk een gezamenlijk ontbijt aan in het gemeentehuis.

Toegegeven, het is geen gratis ontbijt, want het ontbijt dat de kinderen meebrengen, ‘betaalt’ burgemeester Hermans met een donatie van € 250,- aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.  Het ‘burgemeestersontbijt’ in Oud-Beijerland vindt plaats in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen ontbijten op 2.900 basisscholen.

Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt, georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood, is het grootste evenement van Nederland. Elk jaar wordt begin november van ontbijten een feestje gemaakt in het hele land. Onder het motto ‘gezond ontbijten is geen kunst’ ontbijten deze week (van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november) zo’n 500.000 kinderen op 2.600 basisscholen gezamenlijk.  

Naast gezelligheid, elkaar beter leren kennen en op een leuke manier leren waarom ontbijten zo goed voor je is (veel kinderen slaan namelijk s’ morgens nog steeds hun ontbijt over), wordt ook geld ingezameld voor een goed doel.

Jeugdcultuurfonds

Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt – dit keer alweer de vijftiende editie – een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Een missie die naadloos aansluit bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten.  

Belang

Burgemeester Jon Hermans onderstreept met haar deelname aan het ‘Burgemeestersontbijt’, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aandacht voor het belang van een goed ontbijt is zeker geen overbodige luxe. Nog steeds zijn er kinderen die niet of onvoldoende ontbijten. Met alle gevolgen, zoals concentratieproblemen en (te) veel trek in ongezonde tussendoortjes, van dien.

Aan de ontbijttafel in de kantine van het Oud-Beijerlandse gemeentehuis was er ruimschoots gelegenheid om kennis met elkaar te maken en gedachten uit te wisselen.

Cheque

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester voor haar ontbijt met een cheque van € 250,-. De cheque wordt in ontvangst genomen door ‘juf’ Jolande Hofman van CBS De Hoeksteen.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren