Knotseizoen 2017/2018 gestart in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, is tijdens de landelijke natuurwerkdag op 4 november jl., de aftrap gegeven voor het nieuwe knotseizoen voor HWL. 

Locatie was ook ditmaal de Oosthoek bij Piershil. Langs de dijk werden de prachtige wilgen onderhanden genomen door een groep van de waterscoutgroep Suanablake uit Korendijk, een groep van het grafisch lyceum uit Rotterdam, de knotploegen De Klem en de Dolende Bevers en nog een aantal nieuwe vrijwilligers. 

Totaal zo’n 75 vrijwilligers, jong en minder jong, knotten op deze prachtige herfstmorgen 43 wilgen. Maar knotten is niet alleen de wilgen snoeien! Minstens zoveel werk is het sjouwen het kleiner maken van de takken en splitsen in grof hout (voor stookhout of takkenrillen) en de takken (bijvoer voor o.a. de olifanten in Blijdorp) en het opladen op aanhangwagens.  Teruggekeken kan weer worden op een geslaagde dag. Een bijzonder woord van dank weer aan de familie Bijl die de boerderij weer ter beschikking stelde als uitvalsbasis en rustpunt voor de knotters. 

Tot eind maart zullen zes knotploegen, met samen meer dan 100 vrijwilligers, grofweg ruim 2000 wilgen  terugsnoeien. Meer info over het bomenbeheer bij HWL klik hier     

“jong en oud werken uitstekend samen” 

Foto: Wilma Kapoen, werkgroep natuurfotografie HWL


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren