Het Rode Kruis afdeling Hoeksche Waard zet zich actief in voor Serious Request!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Serious Request is een samenwerking tussen het Rode Kruis en NPO 3FM. In de week voor kerst worden een aantal DJ’s zes dagen opgesloten in het Glazen Huis en maken zij zonder eten 24/7 radio. Elk jaar is er een stille ramp waar geld voor ingezameld wordt en dit jaar is dat om verscheurde families weer bij elkaar te brengen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Ook dit jaar komt het Rode Kruis afdeling Hoeksche Waard zelf in actie voor Serious Request. Er staan een aantal leuke acties op stapel.

‘Serious Dining’

Op dinsdag 28 november is er in Restaurant ‘t Land van Wale een ‘Serious Dining’. Vanaf 18u bent u van harte welkom voor een drie gangen menu voor 30 euro per persoon! Meer mag natuurlijk ook!  Want de opbrengst van deze avond gaat naar het goede doel. Het menu is eventueel uit te breiden met een wijnarrangement. Wees er snel bij want er zijn maar 50 zitplaatsen! Reserveren is verplicht (0186-601745) en vol=vol.

Ook voor de jeugd zijn er leuke activiteiten georganiseerd!

‘Serious Apenkooien’

In samenwerking met gymnastiekvereniging DIO en Hoeksche Waard Actief (V + R Welzijn) is er op 9 december een ‘Serious Apenkooien’ in Sporthal de Bongerd in Klaaswaal. Je bent harte welkom om een uur te komen apenkooien tegen een vergoeding van 5 euro. De opbrengst gaat dus naar 3FM Serious Request.  

De geweldige apenkooi is van:

  • 09.00u-10.00u open voor groep 1 en 2
  • 10.00u-11.00u open voor groep 3 en 4
  • 11.00u-12.00u open voor groep 5 en 6
  • 12.00u-13.00u open voor groep 7 en 8
  • 13.00u-14.00u open voor 13+

Kom jij ook gezellig apenkooien?! Meld je dan nu aan op hoekschewaardactief.nl

Maar er is meer!

‘Serious Swap’

In samenwerking met Welzijn Hoeksche Waard en Jongerencentrum Bij Frits organiseren wij een Serious Swap’. Serious Swap is een ruilspel, ook wel ‘theezakjesrace’ genoemd. Van een sleutelhanger naar een Ferrari, lukt jou dat? Om mee te kunnen doen aan deze actie moet je je inschrijven. Inschrijven kost € 2,- en kan tijdens de uitreiking van het Jeugdlintje op vrijdag 24/11/2017 in Ballorig of bij Jongerencentrum Bij Frits (woensdag t/m vrijdag van 12u-22u open) in Oud- Beijerland (achter de bibliotheek).
De geruilde items worden geveild tussen 19u-21u door veilingmeester JP op vrijdag 15 december tijdens de kerstmarkt in Oud-Beijerland. Dus komt allen op vrijdagavond naar het podium naast het Raadhuis en doe mee aan de veiling en steun op die manier Serious Request!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren