Succesvolle start lesproject Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

BINNENMAAS – Op vrijdag 10 november gingen leerlingen van vijf basisscholen uit Mijnsheerenland, Puttershoek en Westmaas aan de slag met het lesproject ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’. Op het terrein van Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland gaf Leon van Noort, wethouder verkeer bij gemeente Binnenmaas en regionaal ambassadeur verkeersveiligheid om 8.45 uur het startschot voor dit verkeersveiligheidsproject.

Ongeveer 185 leerlingen uit de bovenbouw kregen voorlichting over hoe zij zich het beste kunnen gedragen rondom grote opvallende voertuigen die zij op de weg kunnen tegenkomen. Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen konden de kinderen zien hoe ‘groot en klein’ verkeer goed samen kunnen gaan. Gemeente Binnenmaas heeft veel te maken met grote voertuigen in combinatie met kinderen die op de fiets naar school gaan.

VOMOL: twee doelgroepen

De basisschoolleerlingen kregen voorlichting over landbouwverkeer van studenten van de mbo-opleidingen Het Prinsentuin College en EduDeltaCollege. Onder begeleiding van een VOMOL-docent lieten de jonge chauffeurs van deze voertuigen de leerlingen ervaren waarom zij afstand moeten houden van deze grote voertuigen en wat een chauffeur van zo’n groot voertuig wel en niet kan zien. Een VOMOL-docent sloot het geheel af met een evaluatieles. Met deze aanpak werden twee groepen jonge verkeersdeelnemers tegelijkertijd bereikt: kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van grote landbouwvoertuigen.

Samenwerking

Gemeente Binnenmaas werkt samen met de andere gemeenten in de Hoeksche Waard aan verkeersveiligheid in de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard. Samen met het Regionale Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV ZH) organiseert de RPV het project VOMOL. Loonbedrijven uit de Hoeksche Waard stellen voertuigen beschikbaar. Daarmee wordt ook de loonwerksector betrokken bij het project.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren