Strijen wint van Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
STRIJEN – In een matige Hoekschewaardse derby trok de Strijense PG Security Systems equipe uiteindelijk aan het langste eind. Door een doelpunt van Mark Stam kwamen ze op voorsprong maar mochten vervolgens keeper Natoe dos Santos dankbaar zijn, die met een fraaie reddingen de overwinning over de eindstreep trok.
 
In de eerste helft bouwden de Strijenaren een overwicht op, maar door onzorgvuldig afwerken kon keeper Peter Konings zijn doel schoonhouden. Na een snelle rush van de weer sterke Rolf de Man miste Karam Bensedjed een opgelegde mogelijkheid en ging de lob van Colin van den Berg rakelings over het Piershil-doel, terwijl aan de andere zijde Strijen geluk had toen een inzet van Stephan Baay voorlangs het doel ging en Mark Stam een vrije kans kreeg op de Strijense voorsprong, maar jammerlijk faalde.
 
Na de rust had Jan Jaspers namens Piershil een goede mogelijkheid, maar door lang te wachten kon keeper Natoe dos Santos hem van scoren afhouden en zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau.  De verdiende voorsprong werd verkregen in de 75e minuut, toen Desi Sanderse een vrije trap kreeg te nemen; zijn indraaiende inzet werd met het hoofd geschampt door Mark Stam en verdween achter de verraste keeper Peter Konings in het doel. Trainer Richard Verhoeven besloot vervolgens de ervaren Geert Bakker in te brengen en mede hierdoor kwam de Strijen-verdediging onder druk te staan. Loek Visser leek met een prachtige omhaal de gelijkmaker aan te tekenen, maar met een flitsende reaktie wist Natoe dos Santos de bal buiten de palen te boksen en eindigde een inzet van Jacco Vink op de binnenkant van de paal, waarna de bal weer het veld in caramboleerde. Desi Sanderse had nog de mogelijkheid de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar vrij voor Peter Konings eindigde zijn inzet naast het doel waardoor het spannend bleef tot het slotsignaal van de prima leidende scheidsrechter Roozeboom uit Vlaardingen.
 

 
A.s. zaterdag spelen de Strijense kanaries om 15.00 uur uit tegen Alexandria’66 en 9 december komt koploper Hellevoetsluis op bezoek. 16 december wacht nog een uitwedstrijd tegen Berkel en op 23 december wordt de traditionele boutmiddag gehouden.    
 
Foto en video: SV Piershil

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren