NSVV goed op weg naar de 2e klasse

5 Min Read

NUMANSDORP – Het behalen van de eerste periodetitel was vorige week, in combinatie met de jaarlijkse WIRWAR, een mooi feest. Maar de ambities van NSVV reiken verder, dus ook de in uitwedstrijd tegen middenmoter GHVV’13 moest er weer gewoon gepresteerd worden. Het risico is dat er gemakzucht in de ploeg sluipt na zo’n eerste succes en een prima reeks van zeven overwinningen, één gelijk spel en een indrukwekkend doelsaldo van 18 doelpunten voor en slechts 2 tegen.

Daarbij speelde bovendien mee dat Bas Snel en Ton Havelaar niet konden beschikken over Koen Witsiers en Roderick Bekker (beiden ziek) en Mitchel Louwerens (geblesseerd). Voor Yoeron van de Ree heeft zijn korte invalbeurt en rode kaart van vorige week een schorsing van één wedestrijd opgeleverd.

Gebrek aan concentratie, overschatting wellicht. Feit is dat NSVV, op een overigens moeilijk bespeelbaar veld, slecht aan de wedstrijd begon. Persoonlijke duels werden verloren en bij balbezit lukt het niet om een medespeler te vinden. GHVV’13 had het eerste halfuur het beste van het spel en wist ook twee opgelegde kansen te creëren die, gelukkig voor ons, werden gemist. Goed keeperswerk van Melvin Kruijthof voorkwam verder, in die fase van de wedstrijd, dat NSVV achter kwam. Ongeveer 10 minuten voor rust viel uit het niets toch het eerste doelpunt voor NSVV, volledig tegen de verhouding in. Bij één van de weinig goed lopende aanvallen wist Richard Bras vanaf de linkerkant Peter Jan Cazander te bereiken, die met een droog en hard schot vanaf “de zestien” de keeper laag over de grond passeerde. Het doelpunt betekende de ommekeer in de wedstrijd. Enkele minuten later had Kelvin van de Giesen de 0-2 op de schoen. Zijn schot ging echter net voorlangs. Ruststand 0-1.

Na rust liet NSVV weer zien waarom het in onze afdeling bovenaan staat. Vroeg druk zetten, de tegenstander afjagen en duels winnen. GHVV’13 sputterde nog een klein kwartiertje tegen, maar met de 0-2 van Sjoerd Hofstede, die een afgemeten voorzet van Mitchel Keikes keurig met het hoofd afrondde, was het verzet gebroken. Enkele minuten later tekende Michael Ouwens uit een cornerbal van Mitchel Keikes met het hoofd voor de 0-3. Ondertussen moest GHVV’13, door een blessure bij hun keeper, verder met een veldspeler op doel.

Halverwege de tweede helft pikte ook Kelvin van der Giesen zijn doelpunt mee. Na een vrije doorloop aan de rechterkant passeerde hij de gelegenheidsdoelman laag in de verre hoek. Met deze goal bracht hij zijn seizoentotaal op 9 doelpunten, waarmee hij keurig één op één loopt. Inmiddels waren ook alle reservespelers in het veld gebracht. Een debuut voor Jack van Eijmeren in NSVV 1, die op de rechtsbackpositie Michael Ouwens verving. Marco Mann en Richard Bras maakten plaats voor Boyd van Andel en Dikkie Bontes. Logischerwijs sloop er na de 0-4 nonchalance in de ploeg en moest Melvin Kruijthof nog “aan de bak” om z’n doel schoon te houden. De score had het laatste kwartier uiteindelijk nog flink kunnen oplopen. Een toegekende strafschop, na het neerhalen van Peter Jan Cazander, en benut door Jeroen Voshart bepaalde de eindstand op 0-5.

Doordat de naaste concurrenten (Charlois en Rijnmond Hoogvliet Sport) beiden niet verder kwamen dan een gelijkspel deed NSVV dit weekend uiteindelijk nog zeer goede zaken.

Aanstaande zaterdag speelt NSVV thuis tegen Rockanje. De week daarna staat de derby uit tegen NBSVV op het programma.