Theo Schuurmans wint Lendersprijs 2017

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Theo Schuurmans toont trots de zojuist ontvangen Lendersprijs 2017. Foto: Ravon
Theo Schuurmans toont trots de zojuist ontvangen Lendersprijs 2017. Foto: Ravon

HOEKSCHE WAARD – De Lendersprijs wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt tijdens de RAVONdag en is bedoeld voor mensen of organisaties die zich bovengemiddeld hebben ingezet voor het onderzoeken en/of beschermen van reptielen, amfibieën en/of vissen. 
De editie 2017 van deze prachtige prijs  werd dit jaar tijdens de RAVON dag uitgereikt aan  Theo Schuurmans, oprichter en coòrdinator van de aquatische werkgroep van het Hoeksche Waards Landschap.

Een geweldige eer waarmee HWL Theo en “zijn” aquatische werkgroep van harte feliciteert! Hieronder de tekst letterlijk overgenomen uit het juryrapport, waarmee de indrukwekkende verdiensten van Theo en zijn werkgroep voor het voetlicht worden gebracht.
`Hij ontvangt de prijs voor zijn niet aflatende inzet op het gebied van onderzoek en bescherming van vissen en amfibieën in de Hoeksche waard. Jury rapport De kandidaat voor 2017 is in de Hoeksche Waard al jaren de drijvende kracht op het gebied van onderzoek naar vissen en amfibieën, en zet zich actief in voor de bescherming van deze soortgroepen. De werkgroep participeert al drie jaar in de glasaalmonitoring voor twee locaties. Onder leiding van de prijswinnaar zijn in 2012 twee populaties grote modderkruiper ontdekt, en deze genieten na veel lobbywerk steeds meer aandacht van de regionale beheerders. Het stichten van een grote modderkruiper reservaat in het Oude Land van Strijen om een wegkwijnende populatie te redden is één van de ambities die nu in samenwerking met RAVON, Staatsbosbeheer, Waterschap en Provincie steeds meer vorm begint te krijgen. T

heo Schuurmans durft zijn mening te geven als er iets niet goed gaat, dat weten ze niet alleen bij Staatsbosbeheer, ook wij bij RAVON krijgen af en toe opbouwende kritiek. Omdat Theo prettig is in de omgang en sociaal en communicatief is, geven zijn mening en opmerkingen effect in de regio en daarbuiten. Onder andere via zijn Facebook en website modderkruiper.nl en bijbehorende nieuwsbrieven communiceert hij over wat er speelt. Ook heeft hij diverse bijdragen geleverd in de nieuwsbrief Schubben & Slijm en aan het boek de Vissen van Zuid-Holland. Theo is daardoor geen onbekende in de wereld van natuurbeheer en -inventarisatie. Op dit moment is Theo bezig met het schrijven van een eigen boek over de grote modderkruiper in zijn regio, met veel historische bronnen en interviews. Door de energie en inzet van Theo en zijn collega  werkgroepleden is de Aquatische Werkgroep Hoeksche Waard een voorbeeld voor veel andere werkgroepen in Nederland op het gebied van vissen en amfibieën. Wij zijn hiervoor heel dankbaar. `

Meer info over de aquatische werkgroep modderkruiper.nl  en op hwl.nl  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren