Werk & Inkomen Hoeksche Waard gaat op locatie werken, als eerste in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW) bedient de hele Hoeksche Waard en is gevestigd in Oud Beijerland. Om de inwoners van de Hoeksche Waard wat dichter bij huis te kunnen spreken komt WIHW naar de mensen toe.

De eerste locatie buiten Oud-Beijerland is Puttershoek. Iedereen met vragen over inkomen, mogelijke toeslagen en het voorkomen of oplossen van schulden kan vanaf 11 december elke maandag tussen 9.00 en 12.00 uur ook terecht bij De Drie Lelies te Puttershoek.

De Drie Lelies is centraal gelegen aan de Narvikstraat, pal naast het winkelcentrum. “Dan kunnen mensen tussen het boodschappen doen door even bij ons binnenlopen voor een gesprek of om een folder mee te nemen”, vertelt Cobie Mostert, Hoofd Maatschappelijke Ondersteuning bij WIHW. 

In De Drie Lelies zijn steeds twee medewerkers van WIHW aanwezig, specialisten in het beantwoorden van vragen over inkomen, uitkeringen en schulddienstverlening. “Als mensen binnenkomen met vragen als ‘Mijn inkomen is gedaald, wat moet ik nu?’ ‘Ik heb achterstand in mijn betalingen, wat is er mogelijk?’ kunnen zij echt ondersteuning bieden. Misschien zijn niet alle extra’s benut, of hebben mensen hulp nodig bij het budgetteren. Daarnaast zijn onze medewerkers er ook voor algemene vragen over inkomen en het voorkomen of oplossen van schulden

Meer locaties volgen
Puttershoek is de eerste locatie waar WIHW, naast ons kantoor in Oud-Beijerland voor de inwoners van de Hoeksche Waard bereikbaar zal zijn.  “Het is de bedoeling dat meerdere locaties in de Hoeksche Waard volgen.” Cobie Mostert vindt dit een positieve ontwikkeling. “We gaan weer terug naar laagdrempelig, terug naar de dorpskernen. We komen nu naar de mensen toe.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren