Piershil wint van VDL uit Maassluis

PIERSHIL – Piershil heeft tegen rode lantarendrager VDL uit Maassluis de punten in eigen huis kunnen houden. Na een 1-0 ruststand wonnen de gastheren met 3-1, Jan Jaspers nam daarbij de complete Piershilse productie voor zijn rekening. Nog voor het kwartier punterde hij in een vol strafschopgebied de 1-0 binnen en beloonde daarmee zijn ploeg voor een felle start. Doordat de thuisploeg daarna een afwachtende houding aannam kwamen de gasten steeds nadrukkelijker in de wedstrijd. Doelman Peter Konings tikte een vrije trap tegen de lat, met een voorsprong konden de mannen van Richard Verhoeven aan de warme thee.

Na 58 minuten werd het aandringen van VDL in de score uitgedrukt, Gaultier Obiango schoot laag de 1-1 binnen. Het leek weer een lastige wedstrijd te gaan worden voor de Piershillenaars, de ijverige Jan Jaspers maakte echter het verschil. Met twee treffers in het laatste halfuur bezorgde hij zijn ploeg drie broodnodige punten. De meeste vreugde in het Piershilse kamp werd gevoeld rondom de rentree van verdediger Jordi van Marion. Na anderhalf jaar blessureleed mocht hij in de slotfase zijn eerste minuten in de defensie maken. ,,Daar zijn we heel blij mee, het was een lange weg voor hem. En met alle blessures is het geen luxe momenteel. Daarom heb ik ook doelman Nijman nog als veldspeler moeten inbrengen.” Dat het in deze fase alleen om de punten gaat is voor iedereen duidelijk, de derby tegen SSS (beide Hoeksche Waardse ploegen hebben nu 11 punten) staat zaterdag op het programma.