Strijen speelt gelijk bij Alexandria 66

Rotterdam – Meestal zijn 0-0 wedstrijden nauwelijks het aanzien waard, maar dit was zeker niet het geval bij de wedstrijd Alexandria ‘66 tegen Strijen; twee vol inzet spelende ploegen, met kansen over en weer,  foutloze keepers Natoe dos Santos en Yves Basfielt en bovenal een superieure scheidsrechter A. Lingen uit Ouderkerk aan de IJssel, die overal bovenop zat, de voordeelregel veelvuldig toepaste en de mannelijke duels niet met onnodige kaarten bestrafte.

In de eerste helft waren vooral de snelle Rotterdamse aanvaller Marchiano Deekman en Marciano Gangadin dreigend, maar de solide verdedigers Rolf de Man, Romik van Driel, Pascal Burger en Rik Bakker wisten een achterstand te voorkomen, daarbij geruggesteund door een uitblinkende keeper Natoe dos Santos, die er met twee reddingen op doorgebroken rood-witten voor zorgde dat met een 0-0 ruststand de warme thee opgezocht kon worden.
Na de rust was de Strijense P G Security Systems equipe de bovenliggende partij en moest keeper Yves Basfielt regelmatig zijn kunsten vertonen. In de 75e minuut leek een inzet van Rolf de Man via de binnenkant van de paal de Strijense voorsprong te worden, maar met gevaar voor eigen benen wist verdediger Darrel Sno de bal nog van de doellijn te werken, waarna hij zelf tegen de paal belandde en door de verzorger opgelapt moest worden. Vlak hierna brak de ontketende Karam Bensedjed door over delinkervleugel en legde de bal panklaar voor Colin van den Berg, die in plaats van zelf af te ronden de bal teruglegde op een niet aanwezige medespeler, terwijl de mooiste kans in de slotminuut verloren ging; een hoekschop van captain Alwin van der Werff werd door de vrijgelaten Niels Konijnenburg op 8 meter van het Rotterdamse doel vol op de pantoffel genomen – de inzet verdween echter over in plaats van in het doel.
A.s. zaterdag krijgt Strijen aan de Sportlaan de ongenaakbare koploper Hellevoetsluis op bezoek. Het verschil tussen beide ploegen is inmiddels opgelopen tot 7 punten en hebben zij op nummer 2 Sparta een voorsprong van 4 punten.  De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt Strijen uit tegen Berkel. Op zaterdag 23 december vindt Strijens’ traditionele boutmiddag plaats.