Op 7 december vond de feestelijke lancering van de EmotieApp GetGrip plaats. GetGrip is een EHealth instrument welke door Emoelens speciaal is ontwikkeld. GetGrip helpt cliënten of leerlingen te helpen hun emoties te herkennen, deze te begrijpen en ook te reguleren. Het helpt cliënten en leerlingen om stil te staan bij dat wat ze voelen, denken en doen. Een hulpmiddel die op ieder moment van de dag beschikbaar is. Ilse van Assen en Marion Jongerius, de gezichten achter Emoelens, zijn beide psychomotorisch therapeuten die geboeid zijn door het thema emoties en gevoelens. Samen met Zuidwester, een organisatie voor kwetsbare mensen, ontwikkelden zij de EmotieApp GetGrip.
GetGrip is een feit
Na een lange tijd van hard werken was de lancering van GetGrip zo ver. Een feestelijk moment in aanwezigheid van veel mensen die op verschillende wijze een bijdrage hebben geleverd aan het ontstaan van GetGrip. Ilse en Marion kijken terug op een geslaagd feest. “Het was een mooi moment om deze mijlpaal op een informele en interactieve manier met alle genodigden te vieren.” De EmotieApp GetGrip is nu een feit en dat maakt Ilse en Marion trots. Zij kijken uit naar de fase die nu gaat komen. Het op de markt brengen van GetGrip, waardoor zowel de cliënten binnen Zuidwester als andere cliënten, begeleiders en therapeuten gebruik kunnen maken van de app.
GetGrip geeft houvast
Ilse en Marion vertellen vol enthousiasme over GetGrip: “De app is gekoppeld aan een persoonlijk gezondheidsomgeving (PGO). Zo ontstaat voor de cliënt, leerling en professional de unieke kans om buiten de reguliere face-to-face contacten verbinding te houden en samen te werken. Cliënten of leerlingen kunnen hun eigen emoties op een methodische wijze gaan herkennen, erkennen, uiten en reguleren. De app heeft ook de mogelijkheid om het sociale netwerk bij het proces te betrekken (ouders, familie, vrienden). Grip krijgen op je emoties doe je niet alleen, samen sta je sterker.” Jeroen Merkx, directeur Expertisecentrum Zuidwester, vertelt: “Getgrip is een aanvulling op de bestaande behandelmogelijkheden. Ik voorzie dat de app het begin markeert van een andere kijk op behandelmogelijkheden van psychomotore therapie.”
Geschikt voor meerdere doelgroepen
Ilse en Marion vertellen verder: “Mensen gaan op verschillende manieren om met gebeurtenissen uit het dagelijks leven die leuk zijn, spanning oproepen en/of stressvol zijn. Deze gebeurtenissen zijn niet te beïnvloeden, de manier waarop er met emoties omgegaan wordt wel. GetGrip is een hedendaagse tool die daarbij helpt.” Werken met GetGrip is werken op maat. Mede hierdoor is GetGrip geschikt voor verschillende doelgroepen, te weten: Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Jeugdhulpverlening, Asielzoekers en Vluchtelingen, Niet Aangeboren Hersenletsel, beginnende dementie of bij begeleiding- of coaching gesprekken op scholen of binnen zelfstandige praktijken.
Meer informatie
Wil je meer informatie over de EmotieApp GetGrip, kijk dan eens op www.emotieappgetgrip.nl. Je vindt daar alle informatie rondom de app.
Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.