Lintje voor fietsoloog Huib Batenburg uit Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – De bekendste oud-fietsenmaker van Strijen, de heer Huib Batenburg, is koninklijk onderscheiden. Burgemeester Jan Waaijer prikte met groot genoegen de versierselen op zijn borst.

De 70-jarige Huib Batenburg was blij verrast. Emotioneel zelfs. Zoveel aandacht voor zijn persoon had hij niet verwacht, toen hij eerder die avond nietsvermoedend de kerkenraadvergadering van de Hervormde gemeente Strijen bezocht. ,,Maar het heeft Zijne Majesteit de Koning wel behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau,” sprak de burgemeester de legendarische woorden.

In zijn toespraak maakte burgemeester Waaijer verder duidelijk, dat de heer Batenburg zijn lintje meer dan verdiende. Al vanaf 1978 is hij als vrijwilliger actief bij de Hervormde gemeente Strijen. Als deurwachter, als lid van de concertcommissie, als koster, als notabel en als ouderling. Tot vandaag de dag is hij verder ook nog betrokken bij de verschillende inzamelingsacties van de kerk.

,,En dan was u tevens jarenlang dé fietsoloog van Strijen. Maar liefst 45 jaar lang konden de mensen in het dorp bij u terecht. Helaas moest u hier dit jaar vanwege uw gezondheid een punt achter zetten. Maar wat een passie moet dat zijn geweest! Zodoende kent u ongetwijfeld ook de overeenkomst tussen een fiets en een burgemeester? Niet? Nou, een burgemeester is als een fiets, zonder ketting doet hij niets…”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren