Ventura Sport start slecht in 2018

STRIJEN – Ventura Sport heeft zichzelf een slechte start bezorgd in 2018, tegen NIO was de ploeg niet in staat om de wedstrijd in winst om te zetten. Met name in de 2e helft viel de ploeg door de mand en NIO pakte volledig terecht de volle buit, einduitslag 15-25.

Na drie nederlagen in december had trainer Arie Kranendonk een wijziging doorgevoerd in de basis opstelling, een vak wissel qua heren. De ploeg had een aantal mindere wedstrijden tegen nummer 1 KIOS en 2 Madjoe op de mat gelegd, deze ploegen zijn toch echt een maatje te groot voor Ventura Sport. Maar liep tegen ook een onnodig verlies tegen Gemini aan. Thuisploeg Ventura Sport startte met Jolien Berrevoets op de plek van de geblesseerde Naidja van Aelst.

Direct na het eerste fluitsignaal ging Ventura Sport voortvarend van start met een 1-0 voorsprong, echter was deze van korte duur. De wedstrijd ging hierna gelijk op en er werd over en weer gescoord, echter kreeg NIO steeds meer grip op de wedstrijd. De wedstrijd op het veld was gemakkelijk gewonnen door Ventura Sport, maar al snel bleek dat het vandaag niet zo makkelijk ging. Met name verdedigend werden er veel individuele maar ook collectieve fouten gemaakt, waardoor de tegenstander te makkelijk tot score kwam. Hierdoor liep NIO weg bij de thuisploeg wat resulteerde in een 9-14 ruststand.

In de rust werd de ploeg gewezen op de verdedigende taken en dat het echt beter moest. Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede helft, echter bleek NIO niet te stoppen en stapelden de fouten zich op, waardoor NIO snel wegliep naar 9-19. Aanvallend gezien was het stroef wat Ventura Sport op de mat legde en dit gecombineerd met de fouten in de verdediging. De tegenstander NIO was scherper en troefde Ventura Sport op alle fronten af, wat resulteerde in een 15-25 eindstand.

De laatste paar minuten werd de stand nog “draaglijker” gemaakt door Ventura Sport, echter is dit de vierde nederlaag op een rij. Het spel wat graag gespeeld wordt komt er op dit moment niet uit en er zal toch echt beter verdedigd moeten gaan worden, anders wordt het lastig om weer een winst te pakken. Zowel individueel en collectief verdedigen zal er gewerkt moeten worden om de volgende wedstrijd in winst om te zetten. Op dit moment staat Ventura Sport slechts 6e op de ranglijst en 1 punt boven de gevarenzone. A.s. zaterdag speelt Ventura Sport uit tegen Triasz in Amsterdam, de wedstrijd begint om 15.15 uur.

Doelpuntenmakers: Lennert Leunis/Steven Heesterman 3, Arnold in’t Veld/Siebe Buitendijk/Lotte Buitendijk 2, Marlissa Seton/Nathan Visser en Jolien Berrevoets ieder 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.