De Historische Vereniging ’s-Gravendeel kijkt door middel van diverse activiteiten terug naar de watersnood van 1953

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Tijdens de watersnood in 1953 kwamen de brandweerwagens uit het gehele land om de Nest droog te pompen.
Tijdens de watersnood in 1953 kwamen de brandweerwagens uit het gehele land om de Nest droog te pompen.

‘s-Gravendeel – Op 1 februari is het vijfenzestig jaar geleden dat de watersnood onder andere de Hoeksche Waard hard trof. 141 mensen verloren in de Hoeksche Waard en op Tiengemeten het leven, 37 in ‘s-Gravendeel.

De Historische Vereniging ’s-Gravendeel (HVG) kijkt door middel van diverse activiteiten terug naar de februaridagen van 1953.

Op donderdag 1 februari is er een foto/filmavond, waarbij ook een ooggetuige, die de ramp heeft meegemaakt, haar verhaal hoopt te vertellen. De avond wordt gehouden in Ons Centrum aan de Kerkstraat 25a en begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom.

Zaterdag 3 februari is er, tussen 9.30 en 12.00 uur,  een doorlopende fotopresentatie, met als onderwerp ‘’s-Gravendeel en de Watersnood van 1953”, te zien in het verenigingsgebouw van de Historische Verenging ’s-Gravendeel aan het Nestpad 6 (naast het NLS-gebouw).

Verder is er op zaterdag 3 februari om 10.30 uur en om 14.00 uur gelegenheid om deel te nemen aan een wandeling met als thema watersnood. De wandeling start bij het Nestpad 6 en is ongeveer 2,5 kilometer lang. Ook hier is iedereen welkom.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren