Zinkwegse Boys gelijk tegen IJVV de Zwervers.

Oud-Beijerland – Aan de Zinkweg speelden Zinkwegse Boys en IJVV de Zwervers met 1-1 gelijk.

Het was de thuisploeg die offensief opende en via spits Koen van der Ende in de 8e minuut de eerste kans kreeg. De keeper van de gasten wist zijn inzet echter te keren. In de 17e minuut was IJVV de Zwervers voor het eerst gevaarlijk maar keeper Martijn Krediet liet zich niet passeren. Zes minuten later was er een lang lopende aanval van ZWB. De bal werd meerdere keren de 16 meter in gepompt maar even zoveel keren uitverdedigd. De 4e keer dat de bal voorgegeven werd , was het een verdediger van de gasten die de bal rand 16 meter veroverde en middels een zeer goed uitgevoerde bliksemcounter over 75 meter lag de bal 15 seconden later aan de overkant in het net, 0-1. Het was spits Martijn van Zuuren van de Boys die nagenoeg vanaf de aftrap van flinke afstand de lat raakte maar 4 minuten later was de gelijkmaker wel een feit. Na goed voorbereidend werk over links van Koen van der Ende legde hij af op Mike Fiere die vervolgens de opkomende Davey van den Dool bediende. De rechtsback schoot de bal laag in de hoek, 1-1. Tot de rust kregen beide teams nog een goede kans zonder echter tot scoren te komen.

In de openingsfase van de 2e helft zette IJVV de Zwervers flink aan. Het was keeper Martijn Krediet die zijn ploeg 2 keer knap op de been hield. In een situatie waarin 2 aanvallers van de gasten op hem afkoersten kwam hij als winnaar uit de bus en achter een keiharde vrije trap kreeg hij even later nog een paar vingers waardoor deze via de bovenkant van de lat over ging. Toen Zinkwegse Boys zich na een lastig kwartier weer onder de druk uit voetbalde was het direct gevaarlijk via Martijn van Zuuren. Deze koerste in de 61e minuut de 16 meter in en werd stevig gevloerd. Ook de aanhang van de gasten gaf na afloop aan dat ze dachten dat de bal op de stip zou gaan maar de scheidsrechter oordeelde anders en liet doorspelen. Een kwartier later zag aanvoerder Ronald van Ruiven zijn vrije trap door de keeper uit de hoek geranseld worden. Richting het slot was het IJVV de Zwervers wat 2 keer dicht bij een treffer was. Een speler schoot rand 16 meter eerst rakelings naast en even later was er bijna een eigen doelpunt door miscommunicatie maar Sander van Hamburg redde in een uiterste krachtsinspanning door de bal op de doellijn te keren. In blessuretijd kwam Zinkweg er nog 2 keer gevaarlijk uit maar de bal kon niet panklaar gelegd worden waardoor de 1-1 puntendeling een feit was.