Strijen doet zichzelf tekort tegen SVS

STRIJEN – De Strijense PG Security Equipment equipe stapelde kans op kans, maar doelman Bart de Keijzer bleek een te grote sta-in-de-weg. Bij een schaarse uitval leek SVS zelfs op voorsprong te komen en in de slotfase bepaalden 2 penalties – binnen 1 minuut – de 1-1 eindstand.

Na 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden van ex Strijen trainer Reinier Kreyermaat ontspon zich een open spelletje waarbij SVS trachtte de Strijenaren de wil op te leggen. Maar al snel namen de Strijense kanaries het initiatief en werd de SVS veste onder druk gezet. Op aangeven van Karam Bensedjed kwam Colin van den Berg en later ook Mark Stam in ideale scoringspositie, maar beide keren kwam keeper Bart de Keijzer als winnaar uit de strijd.

Op slag van rust leek Glenn Mulder binnen de beruchte lijnen te worden aangetikt, maar scheidsrechter van Lith legde de bal er net buiten.De aansluitende vrije trap van Mark Stam verdween over het doel. Na de rust zette het kansenfestival zich voort; Glenn Mulder zag zijn inzet op de lat eindigen en schoot Jeroen van Dam in vrije positie op de benen van de vallende keeper, waarna Rolf de Man vrij voor de ex-Binnenmaas keeper schrok van deze enorme kans en de bal verkeerd raakte en de bal naast hobbelde. In de 79e minuut hield heel Strijen het hart vast toen Antony Schoenmaker vrij voor keeper Natoe dos Santos opdook; zijn inzet werd door de overigens weinig te doen hebbende Strijen-keeper uitstekend geelimineerd.

Nadat Pascal Burger vervolgens Romik van Driel vrij voor de SVS-keeper zette – zijn inzet eindigde hoog over – kwam Strijen in de 84e minuut op voorsprong vanaf de penaltystip. Een inzet van Karam Bensedjed belandde op de hand van een SVS-verdediger en topscorer Mark Stam mocht vanaf 11 meter raak vuren. Echter uit de aftrap deponeerde scheidsrechter van Lith de bal op de strafschopstip aan de andere zijde wegens vermeend hands van een uit positie geraakte Strijense verdediger Pascal Burger. Invaller Silvio van Gelderen pakte dit buitenskansje met beide handen aan: 1-1. In de 89e minuut leek Strijen nog te krijgen waar het recht op had, maar de ingekopte bal uit vrije positie van Niels Konijnenburg kreeg te weinig kracht mee om de uitblinkende keeper Bart de Keijzer te verrassen.

A.s. zaterdag speelt Strijen uit tegen Zuidland; aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.