Ingezonden: Winnaar cultuurprijs Hoeksche Waard Bluesband Motwat in de UP Social Club.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Jaap van Dijk

OUD BEIJERLAD –  Waar kun je als kersverse winnaar van de Hoeksche Waardse Cultuurprijs jezelf beter laten zien dan in het culturele hart van Oud Beijerland bij de UP Social Club in de oude Bijlschool. Bluesband Motwat deed het. In een uitverkochte zaal, waar menig toeschouwer werd herinnerd aan vroegere tijden omdat ze hier als kind zelf nog op school hebben gezeten.

Alles in dit pand ademde de sfeer van de oude school nog uit. Een lange gang met tegeltjes aan de muren, her en der wat gemoderniseerd. In een volle zaal met kale houten balken en afgebladderde muren en oude gordijntjes was de sfeer perfect voor een avondje bluesmuziek. Voor het eerst stonden de mannen van Motwat in een theatersetting waar het publiek in comfortabele stoelen tot vlak bij de band zat. Het was wel even wennen volgens toetsenist Marinus Verschoor, “normaal staan we op een podium en kijken we de zaal in, nu waren we één met het publiek”  Van dat wennen heeft het publiek niets gemerkt, de goed op elkaar ingespeelde muzikanten hebben een fantastisch optreden neergezet.

Foto Jaap van Dijk

Sinds de oprichting, vijf jaar geleden, heeft  de vijfmans bluesformatie  heel veel progressie gemaakt getuige ook de uitnodigingen die de band heeft gehad van gerenommeerde bluesfestivals buiten de Hoeksche Waard, inmiddels hebben ze ook al twee cd’s op hun naam staan. De nieuwe drummer Ad Boender zet met bassist Tom van Ruiswijk een stevig fundament neer waarop de rest van de band naar hartenlust kan soleren. Er waren stevige bluesnummers te horen maar ook het meeslepende eigen nummer ‘bakkie bij de buurvrouw”, vol overgave gezongen door Leen Baars. Het publiek genoot.

Na de pauze ging Motwat onverminderd door. Om een toegift hoefde het publiek niet te vragen die gaf de band ongevraagd. En als je als band bij dit publiek afsluit met nummers van Stevie Ray Vaughn, waarop gitarist Hans van Sasse van IJsselt heerlijk soleert, en de Rolling Stones dan begrijp je je publiek en weet je dat iedere bezoeker met een goed gevoel naar huis gaat.

Ger van Ruiswijk – Een toeschouwer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren