Informatieavond over tinnitus tijdens de “week van het oorsuizen 2018”

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Alleen al in de Hoeksche Waard hebben zo’n achtduizend mensen in zekere mate last van tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Wat kan je er aan doen? Hoe leer je hiermee omgaan?  In samenwerking met stichting Hoormij verzorgt de Bibliotheek Hoeksche Waard een informatieavond over deze aandoening op donderdagavond 8 februari in de bibliotheek Strijen.

Iemand met tinnitus hoort voortdurend geluiden die voor anderen niet hoorbaar zijn. Dat kan variëren van een zachte ruis tot hard geluid. Deze avond is bedoeld voor mensen met oorsuizen, voor partners en andere geïnteresseerden.

Gastspreker Peter Krauweel is ervaringsdeskundige van Stichting Hoormij. Hij vertelt hoe Tinnitus zijn leven heeft beïnvloed en welke oplossingen hij heeft gezocht om hiermee om te leren gaan en welke invloeden deze gehooraandoening heeft op het dagelijks functioneren van velen. Tijdens het programma wordt ingegaan op oorzaken, behandelmethodes en nieuwe ontwikkelingen. Ringleiding en schrijftolk zijn aanwezig.

Omdat tinnitus met regelmaat voorkomt in combinatie met o.a. hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) en/of slechthorendheid wordt ook aan deze aspecten aandacht besteed. Er is ruim gelegenheid voor vragen en discussie en tot slot een prijsvraag over “de herrie van nu”

Deze avond is donderdag 8 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur in Dorpshuis Streona te Strijen | Stockholmplein 6 | 3291 TP Strijen | Graag vooraf aanmelden via debhw.nl | Toegang: €6 korting voor bibliotheekleden € 3 .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren