Zinkweg in 2e helft onderuit bij Rijnmond HS.

HOOGVLIET – Zinkwegse Boys kon het uit tegen Rijnmond HS, na een 1-1 ruststand, in de 2e helft helaas niet meer bolwerken. Er werd uiteindelijk met 3-1 verloren.

Het beloofde vooraf al niet gemakkelijk te worden want ZWB-trainer Mark Smeding kon door ziekte vandaag niet beschikken over de basisspelers Ferry van den Dool en Mike Fiere en Peter van Dam vertoefde voor werk in het buitenland. Bovendien was de tegenstander de huidige nr 2 van de ranglijst waar thuis ook met een volle bezetting met 2-4 van verloren werd. Rijnmond HS, wat vandaag wel voltallig was, startte sterk op het strakke kunstgras. De eerste de beste kans leverde in de 4e minuut gelijk de openingstreffer op. Bij een voorzet vanaf links werd er niet alert gereageerd door ZWB en de spits kon van dichtbij binnen tikken, 1-0. Ook hierna waren de beste kansen voor de thuisploeg maar het vizier stond niet op scherp of keeper Martijn Krediet greep in. De eerste kans voor Zinkwegse Boys was in de 11e minuut voor Ronald van Ruiven. Op aangeven van Martijn van Zuuren kapte hij zich goed vrij maar schoot centimeters naast. Hierna was het weer RHS wat met zijn technische vleugelspel voor veel gevaar zorgde maar de afronding liet te wensen over. Een kwartier voor rust kwam Zinkweg beter in de wedstrijd en in de 35e minuut was er een mooie aanval van de Boys.

Koen van der Ende ontweek buitenspel en dook links de vleugel op. Zijn afgemeten voorzet werd door de inkomende Martijn van Zuuren in 1 keer vol op de pantoffel genomen. De keeper ranselde de de bal echter knap uit de kruising. Vier minuten later werd de doorgebroken van Zuuren in zijn open weg naar de goal onreglementair afgestopt door een verdediger van Rijnmond HS. Het gevolg was een rode kaart. Zinkwegse Boys had het ineens te pakken en even later was het wederom Koen van der Ende die op links de achterlijn haalde. Nu zette hij strak laag voor en het was de goed inkomende Martijn van Zuuren die van dichtbij afrondde, 1-1.

Na de thee startte ZWB nog voortvarend maar de technisch superieure thuisploeg bleef, met 1 op 1 achterin, zijn sterke vleugelspel uitvoeren waardoor het continu uitkijken was. RHS kwam uiteindelijk vanaf de stip op 2-1. De rechterspits koerste de 16 meter in en ging net binnen de lijnen over de knie. De toegekende strafschop werd koel benut. Zinkweg moest hierna toezien hoe de snelle voorhoede van Rijnmond HS uit een goed opgezette aanval voor nog een treffer zorgde en moest derhalve een 3-1 nederlaag slikken.