Staat u straks aan het roer in de Hoeksche Waard?!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u er wel eens over na om politiek actief te worden, maar weet u niet precies wat de mogelijkheden zijn? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief.

Programma
In de cursus vergroot u uw theoretische kennis en verbetert u uw vaardigheden, zoals debatteren. Ook lobbytraining staat op het programma. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoet u ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Daarnaast bezoekt u een gemeenteraadsvergadering.

De cursus start op dinsdag 6 maart a.s. en bestaat in totaal uit zes bijeenkomsten in de avonduren (van 19.30 tot 22.00 uur), met telkens weer een ander thema.

In deze cursus reist u langs de verschillende gemeenten in de Hoeksche Waard.

– dinsdag 6 maart in Binnenmaas: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
– dinsdag 20 maart in Cromstrijen: De gemeente
– dinsdag 3 april in Oud-Beijerland: De gemeenteraad
– dinsdag 17 april in Korendijk: Lobbyen bij de gemeente
– dinsdag 15 mei in Strijen: Debatteren
– in week 21, 22 of 23: Raadsvergadering bijwonen in uw eigen gemeente

De deelname aan de cursus is voor inwoners van de Hoeksche Waard gratis. Wel zoeken we cursisten die de ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek. Of u die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk zet is uiteraard geheel aan u.

Doet u mee?
U kunt zich aanmelden tot vrijdag 16 februari bij Marianne Muijzer, waarnemend raadsgriffier van Binnenmaas, via [email protected]. Bij eventuele vragen kunt u ook met haar contact opnemen via 088-6471407.

Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen. Gestreefd wordt naar een diverse groep deelnemers qua leeftijd, geslacht en woonplaats. Na aanmelding ontvangt u een vragenformulier om in te vullen. Uiterlijk 23 februari ontvangt u bericht of u ook daadwerkelijk kunt deelnemen. Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zich voor de verkiezingen op 21 november 2018 kandidaat stelt als raadslid!

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren