Begeleiders Gezond Natuur Wandelen in De Hoeksche Waard gevraagd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Gezond de natuur van de Hoeksche Waard - Foto Ronald van Zon
Gezond de natuur van de Hoeksche Waard – Foto Ronald van Zon

HOEKSCHE WAARD – Wie vindt het leuk om op regelmatige basis, bijvoorbeeld eens per week of eens per maand, een wandelgroep te begeleiden in de natuur of vanuit de wijk de natuur in?

De stichting Gezond Natuur Wandelen, Welzijn Hoeksche Waard, Hoekschewaards Landschap, Vrouwen van Nu, stichting Rietgors Agrarische Natuurvereniging en nog meer lokale organisaties en verenigingen willen aantrekkelijke, laagdrempelige wandelingen in de natuur – en vanuit de wijk de natuur in – aanbieden vanaf komend voorjaar in De Hoeksche Waard.

Het idee is om op wekelijkse basis een begeleide wandeling van max. 1 uur te organiseren voor mensen die om wat voor reden dan ook, minder actief (kunnen) zijn. De achterliggende gedachte is dat het regelmatige wandelen in een natuurlijke omgeving een grote bijdrage levert aan de gezondheid. Het gaat hierbij dus om het bewegen, het wandelen zelf, waarbij de groene omgeving bijdraagt aan de gezonde inspanning en beleving. Het is dus geen natuurexcursie, maar in de pauze van de wandeling  kan er kort iets worden verteld door de begeleider van de groep wandelaars over de natuur, het gebied of een actueel natuurthema.

De stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert voor nieuwe vrijwillige wandelbegeleiders een dag-training bij de wandelbond, een EHBO training en een cursus natuurbeleving  Elke natuurkennis hoe groot of klein dan ook is natuurlijk welkom maar niet noodzakelijk.

“Met zijn allen, voor allen, gezond aan de wandel in de natuur of het groen in de wijk!”

Voor meer informatie:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren