Zinkweg verliest streekderby bij Binnenmaas ( inclusief video )

MAASDAM – Zinkwegse Boys moest uit tegen FC Binnenmaas met 3-0 het onderspit delven. Binnenmaas benutte zijn 1e kans in de 6e minuut en vervolgens stond deze tussenstand tot de 79e minuut op het scorebord. Een eigen doelpunt van de Boys betekende 2-0 en de definitieve nekslag. Vijf minuten in blessuretijd werd uit een vrije trap de 3-0 eindstand bepaald.

ZWB startte offensief en was de eerste 5 minuten op de helft van de thuisploeg te vinden. In de 6e minuut was FC Binnenmaas echter vanuit zijn eerste kans succesvol. Een bal zeilde over de Zinkwegverdediging in het niemandsland alwaar de alerte Sven Post ineens verscheen en het leder beheerst over de uitkomende Zinkwegkeeper Martijn Krediet stiftte, 1-0. Hierna ontspon zich een wedstrijd met veel middenveldspel. Binnenmaas had, met zijn technische middenvelders, wel een optisch overwicht en kreeg wat mogenlijkheden. Deze waren voor keeper Krediet geen moeilijke prooi. In de 28e minuut was Zinkwegse Boys dicht bij de gelijkmaker. Peter van Dam kopte een scherp genomen corner van Ronald van Ruiven goed op de goal en velen dachten dat de bal de doellijn gepasseerd was maar de scheidsrechter oordeelde anders en het spel ging verder. Tot de thee nog 2 goede kansen voor de gastheren. Een vrije trap werd evenals een inzet van dichtbij naast geschoten.

In de 2e helft een aandringend FC Binnenmaas maar het vizier stond niet op scherp of de ZWB-goalie redde knap. Met de 1-0 tussenstand bleef ZWB lang in de wedstrijd en de ploeg kreeg ondanks het overwicht van de thuisploeg 2 counterkansen via Koen van der Ende. De keeper stond echter zijn mannetje. In de 79e minuut viel het doek voor de Boys toen aanvoerder Ronald van Ruiven een harde lage voorzet tot corner wilde verwerken maar de bal belandde pardoes binnenkant paal in het eigen doel. Diep in blessuretijd bepaalde Jorian den Otter met een hard genomen vrije trap de eindstand op 3-0.