Gemeente Cromstrijen wil nieuw zwembad in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

zwem-300x300CROMSTRIJEN – Gemeente Cromstrijen bekijkt wat de mogelijkheden zijn om zwembad ‘De Waterstee’ in Numansdorp te vervangen. Het oude gebouw is de afgelopen decennia al enkele malen gerenoveerd. Maar om het zwembad een betere toekomst te kunnen bieden is meer nodig.

“Het zwembad ‘De Waterstee’ heeft een belangrijke functie voor onze gemeente”, aldus wethouder Pieter Paans. “Veel inwoners van Cromstrijen, maar ook daar buiten, maken graag gebruik van het zwembad. Voor de vitaliteit van onze gemeente is het dan ook van belang om deze functie te behouden.”

Betere toekomst

De onderhoudskosten van het zwembad worden steeds hoger. Dit komt onder andere doordat het bouwtechnisch verouderd is en het energieverbruik niet meer strookt met de eisen van deze tijd. Ook wijzigen de doelgroepen die gebruik (willen) maken van het zwembad. Om het zwembad een betere toekomst te kunnen bieden is meer nodig dan weer een renovatie. Daarom bekijkt de gemeente nu de mogelijkheid om op de locatie van het sportterrein aan de Meestooflaan een vervangend zwembad te bouwen.

Rond de zomer van 2018 moet het beeld compleet zijn. De gemeenteraad bepaalt uiteindelijk of vervanging van het zwembad ook daadwerkelijk een reële optie is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren