Kabinet staat achter fusie gemeenten Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Het kabinet Rutte staat achter het wetsvoorstel voor de herindeling van de Hoeksche Waard. Dat blijkt uit de nota van D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken op politieke vragen over het wetsvoorstel voor de fusie van de vijf gemeenten.

Het wetsontwerp voor de bestuurlijke herindeling van de Hoeksche Waard staat op 8 maart a.s. weer op de agenda van de vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken.Het betreft een zogenaamde procedurevergadering waarin in één uur 52 onderwerpen op de agenda vermeld staan.

Als belangrijkste ingekomen stuk bij dit onderwerp staat de beantwoording van de schriftelijke vragen van de kamerleden aan de verantwoordelijk minister, mevrouw Kajsa Ollongren, op de agenda.

Deze brief aan de tweede kamer kunt u hier lezen. Uit de beantwoording zou je redelijkerwijs kunnen opmaken dat de regering het wetsvoorstel ongewijzigd in de 2e en 1e kamer zal verdedigen!

De vergadering begint om 11:30 h. en is, vanuit de Suze Groenewegzaal, via internet hier live te volgen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren