Nationale daltondag op Burgemeester Van Bommelschool in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HEINENOORD – Op woensdag 14 maart a.s. is de jaarlijkse nationale daltondag. Op veel scholen in Nederland is het dan open huis, ook de Burgemeester Van Bommelschool doet mee. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze kleine school aan de Blaaksedijk.

Het daltononderwijs is gebaseerd op meerdere pijlers, waaronder verantwoordelijkheid, samenwerken en zelfstandigheid. Leerlingen leren al vanaf de kleuterklas om met een weektaak te werken en netjes te plannen. Samenwerken  is op verschillende manieren terug te zien in de school: met een maatje, als tutor of in groepjes.

Zelfstandigheid komt op velerlei manieren aan bod: in de lagere groepen is dit bijvoorbeeld gericht op zelfredzaamheid terwijl in de hogere groepen de aandacht wordt gericht op het zelf oplossen van problemen. Ouderwetse regelmaat en orde zorgen voor een rustige sfeer, waarin leerlingen zeer betrokken met hun eigen leerproces aan de slag gaan.

Op het gebied van sociaal emotionele vorming  vindt maandelijks de verkiezing van de STER van de maand plaats; STER staat voor Rustig, Taakgericht, Eerlijk en Rustig.

Bent u benieuwd naar ons onderwijs, naar onze zeer actieve sportcommissie, naar onze moestuin, kortom naar onze school?  Tussen 10.45 en 12.15 uur staan de deuren voor u open aan de Van Galenstaat 9 in Heinenoord.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren