Woensdag 14 maart 2018 – ‘Operatie Boomfeestdag in Piershil: Maak ’t Buiten Beter!’

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PIERSHIL – Het wordt voor veel gemeenten een spannende periode: worden de Klimaatdoelen-2020 gehaald? Naar verwachting staan duurzaamheid en klimaat hoog in de diverse verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in November in de Hoeksche Waard.

Kinderen kunnen de gemeente helpen bij het halen van haar Klimaatdoelen en de gemeente leert kinderen de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien.

Dus…..tijd voor Operatie Boomfeestdag! 

Maak ’t buiten beter!

 Jullie zijn graag buiten. Maar…..hoe lang kan dit nog met deze klimaatproblematiek? Het wordt nu echt tijd om wat te doen! “Operatie Boomfeestdag; maak ’t buiten beter!” heeft de gemeenten opgeroepen om op Boomfeestdag-2018 zoveel mogelijk bomen te planten in buurten, wijken en in het buitengebied. Daar draagt de gemeente Korendijk graag een ‘boompje’ aan bij!

Jullie school krijgt weer een mooi plantsoen                                                                       In Korendijk planten we dit jaar in totaal 4 grote bomen aan de Wilhelminastraat en een aantal kleinere bomen en struiken in het plantsoen naast jullie school.  De grote bomen zijn twee Amberbomen en twee rode zuilbeuken. De Amberbomen zijn in de zomer groen en kleuren in de herfst purper.

Programma 

  • 10.00 uur  De leerlingen van groep 8 van Chr. Basisschool ‘De Wegwijzer’ verzamelen zich bij het hek op het schoolplein.
  • 10.05 uur  Burgemeester Stoop verwelkomt de leerlingen en deelt samen met de wethouders ‘werkkleding’ en plastic handschoenen uit.
  • 10.10 uur  De burgemeester en de leerlingen gaan onder leiding van het Plantsoenenteam van de gemeente Korendijk aan de slag om de bomen te planten.Na het planten worden de regenwormen uitgezet, die zorgen voor een goede doorlating van de grond zodat dat de boomwortels voldoende voedingsstoffen kunnen opnemen. Tot slot mogen de leerlingen een herinneringspaal plaatsen.
  • 11.00 uur  Het werk is gedaan! Alle leerlingen van de school ontvangen een traktatie.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren