Numansdorper Olav Kooij wint de ijskoude Ronde van Woensdrecht

WOENSDRECHT – Met een temperatuur die hoort bij een rondje schaatsen op natuurijs, werd zondag 18 maart de 60e Ronde van Woensdrecht gereden. Numansdorper Olav Kooij die na het NK Allround in het laatste weekend van februari zijn schaatsen ingeruild heeft voor zijn wielrenfiets is het seizoen goed begonnen door als eerste over de streep te komen van het Nationale Klimcriterium De Ronde van Woensdrecht.

Numansdorper Olav Kooij op kop in de kopgroep

Het was tot 9:00 uur op de dag zelf nog onzeker of de Ronde van Woensdrecht door zou gaan. De strooiwagens in Woensdrecht hebben overuren gedraaid om het parcours veilig te maken. Het criterium met daarin de steile Rijzendeweg (5%) die 30 keer beklommen moest worden, was zeker in combinatie met de kou en de stevige wind een beproeving voor de wielrenners en toeschouwers.

Na de wedstrijd van Elite/Beloften die Jesper Rasch uit Zandvoort heeft gewonnen, was het de beurt aan de junioren. Eerste jaars junior Olav Kooij (16 jaar) die dit seizoen bij de Belgische Ploeg Forte U19 Young Cycling Team  rijdt, wist halverwege de wedstrijd met nog drie renners weg te rijden uit het peloton. Tot de finish kon het peloton niet meer bij de kopgroep komen en hun voorsprong liep uit tot 1 minuut. Olav Kooij wist met overmacht de sprint van de kopgroep te winnen.

Na de wedstrijd van de junioren gingen de nieuwelingen van start. Bij de nieuwelingen ging Wouter van de Weerdhof met de winst aan de haal. Eerste jaars nieuweling Bart Hordijk uit Westmaas finishte in deze zware wedstrijd als 38e.