Strijen in slotfase gelijk tegen Sparta

ROTTERDAM – Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden op 66-jarige leeftijd van ex-grensrechter van de Strijense kanaries Jan Westdijk zette de Rotterdammers de Strijense P G Security Systems equipe gelijk onder druk en moest keeper Natoe dos Santos al snel gestrekt naar de hoek om een Strijense achterstand te voorkomen. Met snel combinatievoetbal kwam Strijen nauwelijks onder de druk vandaan en was het wachten op Rotterdamse juichkreten omdat de Strijenaren te lauw reageerden op de aanvalsgolven. Veel stond rechtsback Clint van Stee aan de basis van menige aanval, zo ook in de 22e minuut toen topscorer Jordy de Zwart het gaatje vond om de openingstreffer aan te tekenen en in de 29e minuut mocht Jeremy de Hoog de trekker tot 2-0 overhalen na een aanval over vele Spartaanse schijven. De geblesseerd aan de wedstrijd begonnen keeper Natoe dos Santos moest menige aanval onschadelijk maken, terwijl het vizier van menige Spartaan niet zuiver stond. Uit het niets wist Karam Bensedjed in de 33e minuut de aansluitingstreffer aan te tekenen door een misverstand tussen de verdediging en keeper Massimo van Ewijk genadeloos af te straffen, zodat de Strijenaren met een draaglijke stand de thee op konden zoeken. In de rust bracht trainer Geert Meijer enkele wijzigingen aan en werd de Spartaanse achterhoede verrast; een voorzet van Romik van Driel werd door Karam Bensedjed in de vlucht onder controle gebracht en langs de verraste keeper gewerkt: 2-2.

Na de rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd en had Sparta een slippertje van keeper dos Santos nodig om weer op voorsprong te komen; na de half gemiste inzet was Robin Verhorst als eerste bij de bal om hem binnen te koppen. Vervolgens gooide Strijen alle schroom van zich af en stoomde Rolf de Man regelmatig richting de Spartaanse veste; bij enkele van zijn voorzetten kwam Mark Stam eerst een teenlengte te kort om de gelijkmaker aan te tekenen en later ook een neuslengte om binnen te koppen, maar in de blessuretijd ging heel Strijen uit hun dak na de op dat moment dik verdiende gelijkmaker; na voorbereidend werk van captain Alwin van der Werff schoot Colin van den Berg de bal diagonaal via de binnenkant van de paal in het Spartaanse doel.

A.s. zaterdag speelt Strijen thuis tegen het steeds beter op stoom komende BVCB, dat nog steeds volop in de achtervolging is op koploper Hellevoetsluis. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.