Zinkwegse Boys wint belangrijke pot tegen Rockanje.

OUD-BEIJERLAND – In de 3e klasse D moest Zinkwegse Boys het thuis, in een sleutelwedstrijd in de onderste regionen, opnemen tegen Rockanje. Met een 1-0 overwinning deden de Boys goede zaken.Vooraf zag het er qua bezetting niet zo best uit voor de ZWB. Om uiteenlopende redenen ontbraken de basisspelers Mike Fiere, Sander van Hamburg, Davy van den Dool en Kevin Brasser. Strijdlust was het grote woord wat trainer Smeding zijn spelers vandaag ingepeperd had en daar was de thuisploeg zich vandaag duidelijk meer van bewust dan de gasten.

Zinkwegse Boys zocht vanaf de aftrap direct de aanval en in de eerste 5 minuten kregen Mees Lebbink en Peter van Dam al kansen maar beiden mikten over de goal. Ook hierna hield ZWB zijn overwicht en kreeg het de beste mogelijkheden. Zowel Martijn van Zuuren als Koen van der Ende troffen de fanatieke goede keeper op hun weg. Rockanje kon daar weinig tegenover stellen. Ze waren in deze fase puur gericht op het voorkomen van tegendoelpunten en overleven. Slechts sporadisch kwamen ze in de buurt van het doel van Martijn Krediet. In de 39e minuut was Zinkweg het dichtst bij een goal toen Ronald van Ruiven een vrije trap hard op de lat kogelde. Met een 0-0 tussenstand werd er derhalve thee gedronken.

Na rust was het vlot raak voor de Boys. Martijn van Zuuren werd rand 16 meter gevloerd en de toegekende vrije trap werd door aanvoerder Ronald van Ruiven strak over de muur in de korte hoek geplaatst, 1-0. Hierna leek Rockanje zich ineens bewust van de ontstane penibele situatie en begonnen ze pas uit hun schulp te kruipen. Het was in de 58e dat de gasten pas hun eerste echt uitgespeelde kans kregen. Een verdediger van ZWB gleed weg en plots stond de spits 1 op 1 met Zinkwegkeeper Martijn Krediet. De laatste wist de inzet knap met de voet uit de goal te houden. Een plotseling opgestaan fel Rockanje kreeg hierna nog een goede mogelijkheid maar het was invaller Richard van Ruiven die het kansrijke schot wist te blokken. Hierna nam Zinkwegse Boys het spel weer over en kreeg via Mees Lebbink in de 76e en 79e minuut 2 keer de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Eerst kopte hij, op aangeven van Koen van der Ende, centimeters naast en vervolgens schoot hij uit een solistische doorbraak wederom net naast. Ook hierna kregen de Zinkwegse spitsen van der Ende en van Zuuren nog kansen op de genadeklap maar deze viel niet waardoor het tot in blessuretijd spannend bleef. Rockanje probeerde het in de slotfase nog wel maar ze kregen de bal niet panklaar waardoor de belangrijke 3 punten aan de Zinkweg bleven.