Oud-Beijerlandse echtpaar Florijn 60 jaar getrouwd, Burgemeester Jon Hermans brengt felicitatie bezoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD – BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Florijn was het zondag 25 maart 2018 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het was namelijk 60 jaar geleden dat de heer J. (Jerry) Florijn (79) en mevrouw P. (Nel) Florijn-van Prooijen (79) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 28 juni 1938 in Rotterdam; in deze stad stond ook de wieg van de bruid op 24 maart 1939. Reden voor burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld om het diamanten bruidspaar een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen vanmiddag een boeket bloemen.  

Ontmoeting

De Kralingse Plas in Rotterdam was de plek waar Jerry en Nel elkaar voor het eerst hebben ontmoet. En dat bleek voor herhaling vatbaar. Het mondde uit in hun jawoord – Nel was net en Jerry bijna 19 jaar – op 25 maart 1958.  

Emigratie

Het kersverse bruidspaar emigreerde naar Australië. Op medisch advies (de bruid werd ernstig ziek) keerde het echtpaar met hun twee in Australië geboren kinderen na tien jaar terug naar Nederland.    

Werk

De bruidegom verdiende zijn dagelijks brood in de haven, maar mocht als gevolg van een reorganisatie op zijn 50e met vervroegd pensioen. De bruid werkte in de land- en tuinbouw.  

Het echtpaar Florijn heeft vijf dochters en twee zoons en veel (‘k ben tel een beetje kwijtgeraakt, verontschuldigt de jubilerende bruid zich lachend) klein- en achterkleinkinderen. Meneer Florijn is voor de dagelijkse zorg aangewezen op zijn vrouw, die dat van harte en met liefde doet. Haar dochters zorgen ervoor dat zij regelmatig naar buiten kan.   


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren