Officieel start van de 4e fase van de bouw van 16 woningen in Poortwijk III in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Terwijl de vrolijk gekleurde confettie neer dwarrelt, slaat de wethouder samen met Vera (9) en Isa (12) - de twee jongste toekomstige bewoners - een denkbeeldige 1e paal de grond in.

OUD-BEIJERLAND – Woensdag 28 maart. Buiten is het grijs en regent het soms stevig door; binnen het is het droog en warm. Binnen is in dit geval een grote witte tent op de toekomstige bouwplaats aan de Viool. Vandaag heeft de regen echter geen effect op het humeur van de aanwezigen. Voor hen gaat een reeds lang gekoesterde wens in vervulling: de start van de bouw van hun woning in Poortwijk III. Veel later dan de bedoeling was, maar dat is de schuld van de crisis en de nasleep daarvan. Maar nu komt de bouw van fase 4 in Poortwijk III toch echt in zicht.

De officiële handeling van wethouder Piet van Leenen is vooral een symbolische. Terwijl de vrolijk gekleurde confettie neer dwarrelt, slaat de wethouder samen met Vera (9) en Isa (12) – de twee jongste toekomstige bewoners – een denkbeeldige 1e paal de grond in.

De vierde fase van VolkerWessels Vastgoed behelst zestien woningen in verschillende prijsklassen: zes tussenwoningen, vier hoekwoningen, vier twee-onder-eenkapwoningen en twee vrijstaande woningen. Met de bouw van de woningen wordt de noordzijde van de ‘eilandkavel’ afgerond en daarmee is deze fase een mooie aanvulling voor Poortwijk III. Aansluitend wordt het gebied definitief ingericht.

Wat de woningbouw betreft, rest voor Poortwijk III nog één fase van VolkerWessels aan de zuid- en zuidoostelijke zijde. Wethouder Van Leenen gaf aan dat over enkele weken het resultaat van de uitgeschreven prijsvraag bekend is en dus ook de gunning en het programma dat ontwikkeld wordt. Andere ontwikkelingen in de nabije omgeving zijn de aanleg van het kunstplein (oplevering voorjaar 2018), de bouw van de kerk van de Evangelie Gemeente Hoeksche Waard (oplevering zomer 2018) en de ontwikkeling van het nieuwe Actief College.

Met een handdruk tussen wethouder Piet van Leenen en Marco Langerak, manager Vastgoed & Gebiedsontwikkeling VolkerWessels en het gezamenlijk uitbrengen van een toost op een voorspoedige bouw werd de bijeenkomst afgesloten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren