Dubieuze goal BVCB velt Strijen in slotfase

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

STRIJEN – In de 89e minuut viel de beslissing in de wedstrijd Strijen – BVCB via een dubieus doelpunt: waar vriend en vijand het erover eens was dat de BVCB-aanvaller Mike van der Steen de hoge voorzet met zijn opgeheven hand binnenwerkte wilde schedsrechter Turk uit Sassenheim van geen protesten van de Strijense spelers weten, vond hij het zelfs niet nodig de vlaggende grensrechter Peter van Dam te raadplegen en gaf uiteindelijk Kevin Theuns zijn 2e gele kaart wegens protesteren en trainer Geert Meijer een direkte rode kaart. BVCB schreef de 3 punten dankbaar bij en deze waren extra belangrijk omdat koploper Hellevoetsluis met 3-1 klop kreeg van Berkel en zij volgende week in Bergschenhoek in een direkte confrontatie de theoretische achterstand van 3 punten kunnen wegwerken.

Vanaf het begin zette BVCB Strijen onder druk en moest keeper Natoe dos Santos redding brengen op enkele gevaarlijke inzetten. Bij uitvallen waren Mark Stam en Karam Bensedjed gevaarlijk, maar ook bij hen stond het vizier onzuiver. Een grote Strijense tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Karam Bensedjed; een blessure aan zijn knieband doet vrezen dat hij dit seizoen niet meer in aktie kan komen in de voor Strijen belangrijke slotfase van de competitie. Na de rust volgde een bombardement van Bergenhoeksche aanvallen op het Strijense doel, maar een hechte defensie zorgde ervoor dat dit geen doelpunt opleverde en had Strijen met een snelle counter zelfs de mogelijkheid op voorsprong te komen; Glenn Mulder kwam oog in oog te staan met BVCB-keeper Wesley van der Molen, maar schrok van deze kans en legde de bal breed op een niet vrijstaande Mark Stam. Na een flipperkastsituatie kwam de bal alsnog voor de voeten van Kevin Theuns, wiens inzet net naast het doel verdween.
Vervolgens brak de cruciale slotfase aan. In een wanhoopsoffensief bracht Michael de Rooy de bal hoog in de doelmond. Mike van der Steen ging samen met keeper Natoe dos Santos -binnen het 5-meter gebied – naar de hoge bal en waar duidelijk waarneembaar was dat de BVCB-aanvaller de bal met zijn hand binnenwerkte was het een scheidsrechterlijke dwaling die de aktie tot doelpunt promoveerde.

A.s. zaterdag staat de topper BVCB-Hellevoetsluis op het programma; voor Strijen is dat de belangrijke thuiswedstrijd tegen het onderaan staande Rhoon. Aan de Strijense sportlaan wordt om 14.30 uur afgetrapt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren