Eclatante 2-5 overwinning voor Piershil in Rhoon

RHOON – Het degradatieduel tussen Rhoon en Piershil is geëindigd in een eclatante 2-5 overwinning voor de kraaien uit de Hoeksche Waard. Met slechts één rechtstreekse degradatieplek in 2D was de thuisclub er alles aan gelegen om verder bij de laatste plaats vandaan te komen. Althans, die indruk werd vooraf gewekt. Piershil trof een lam en tam Rhoon en via treffers van Jan Jaspers en Loek Visser kwam het al snel op 0-2. De kansen om de score verder te verhogen waren aanwezig, uit een vrije trap kwam de thuisclub echter terug tot 1-2 door aanvoerder Wigman. Vlak voor rust werd het tot ieders verbazing uit een gemakkelijk gegeven strafschop zelfs 2-2 (Bart Driesse). Een fenomenale redding van doelman Peter Konings in blessuretijd voorkwam dat Piershil met de staart tussen de benen naar binnen moest.

In de tweede helft herpakten de Piershillenaars zich en sleepten alsnog de dik verdiende zege binnen. De uitblinkende Geert Bakker leverde eerst een panklaar product af bij Jan Jaspers (2-3), zelf rammelde hij na 83 minuten spel overtuigend de 2-5 naar binnen. De nekslag had Rhoon al een minuut eerder ontvangen, Stephan Baaij trapte een vrije trap vanaf de zijkant direct in de verre kruising (2-4). ,,Na de 2-2 kreeg ik er een hard hoofd in. Het zijn belangrijke punten die we hebben behaald, en verdiend ook. Dit was even nodig”, zo sprak de winnende oefenmeester Richard Verhoeven na afloop.