1 April: Speciale rijbaan in de Hoeksche Waard langs de N217 tussen ‘s-Gravendeel en Heinenoord voor opladen elektrische auto’s

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De groene gemarkeerde weg zal in juni 2019 openen.

HOEKSCHE WAARD – Je auto opladen door over een speciale baan te rijden. In de Hoeksche Waard op de N217 tussen ‘s-Gravendeel en Heinenoord wordt gestart met een unieke proef die voorlopig 1 richtingsverkeer is je kan straks vanaf ‘s-Gravendeel naar Heinenoord rijden en je auto opladen. De bedoeling is dat de weg er in begin april 2019 ligt 

Mocht de proef die tot 2021 duurt slagen dan zal er langs de gehele N217 door de Hoeksche Waard een speciale rijbaan naast de huidige N217 voor de elektrische auto’’s komen.

Het grootste probleem van een elektrische auto is toch het beperkt aantal oplaadpunten en de daarmee gepaarde angst dat je met een lege accu komt te zitten. Met een budget van maar liefst 23,5 miljoen Euro komt een speciaal bedrijf uit Engeland een proef beginnen waarin een oplaadbare rijbaan wordt getest. Je elektrische auto zal op deze baan opladen door er gewoon overheen te rijden.

De werking

Onder de weg liggen dan elektrische kabels die voor een elektromagnetisch veld zorgen. Je auto zal wel wat extra apparatuur moeten krijgen om deze energie om te zetten.

Welke dag ?

Nu u dit hele bericht heeft gelezen bedenk even op welke dag 1e paasdag dit jaar valt 🙂


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren