Binnenmaas verliest door 5 – 3 verlies aansluiting met de koploper NSVV

HOOGVLIET – Zaterdag 31 maart speelde Binnenmaas tegen de nummer 3 van de competitie dus een wedstrijd waar veel op het spel staat.

Rijnmond H kreeg in de 4e minuut al een grote kans, Christian Fontes de Mello zag dat zijn schot van de lijn werd gehaald door Charlie de Graaf.Daarentegen was Binnenmaas effectief in de 12e minuut en kwam dus ook op voorsprong.Na een goede actie van Sven Post kreeg Michael Mathilda de bal en maakte het netjes af en dus 0-1.Echt lang kon Binnenmaas niet genieten van deze voorsprong, want in de 21e minuut kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Na een sterke actie van Runell Martes aan de rechterkant werd zijn schot/voorzet door een andere speler van Rijnmond H binnen geschoten. In de 25e minuut was Rijnmond H dichtbij de voorsprong, dit omdat Marvin Bos van dichtbij maar net overschoot. 3 minuten later was het wel raak voor Rijmond H, Justin Snijders schoot de bal van redelijke afstand binnen en dus 2-1 voor de thuis ploeg.

Binnenmaas moest knokken voor iedere meter en dat werd dan ook beloond, want in de 40e minuut was het Sven Post die de bal in de kruising kopte vanuit een vrijetrap die werd genomen door Remon van Prooijen. En zo was het dus vlak voor rust weer gelijk en zeker geen saaie 1e helft.In de 42e minuut kreeg Rijnmond H een vrijetrap rond de 16 meter en deze werd prima in de kruising geschoten door Justin Snijders en dus weer de voorsprong voor Rijnmond H 3-2.Toch was het laatste woord voor Binnenmaas in de 45e minuut, Michael Mathilda kreeg de bal uit de kluts en scoorde  zijn 2edoelpunt maar nog veel belangrijker de gelijkmaker.

De 2e helft kwam Rijnmond H sterker uit de kleedkamer dan Binnenmaas en in de 52e minuut was het alweer raak voor de thuisploeg. Runell Martes schoot de bal van net binnen de 16 in de kruising en zo was de stand 4-3. In de 66e minuut was er eindelijk weer een mogelijkheid voor Binnenmaas, maar het bleef bij een mogelijkheid. Na een goede pass van Remon van Prooijen kon Jorian den Otter net niet goed bij de bal om deze binnen te tikken en ging de bal dus naast.

In de 69e minuut kon Rijnmond H de wedstrijd beslissen, maar Christian Fontes de Mello zag zijn schot tegen de lat gaan i.p.v. in het doel. Toch kwam de genadeklap wel en dat was in de 76e minuut, dezelfde Christan Fontes kwam los van de verdediging en maakte het prima af voor de thuisploeg. Zo verliest Binnenmaas met 5-3 van Rijnmond H en verliest het de aansluiting met NSVV (die wel wist te winnen deze middag).

Het enige wat Binnenmaas nu nog kan doen is hard werken, in vorm blijven en hopen dat ze bovenin nog wat punten laten liggen. Ook is de vorm belangrijk voor Binnenmaas met de ogen gericht op de nacompetitie.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.