Sparta en Piershil delen de punten

Foto John Groeneweg - Sparta

Rotterdam – Het duel Sparta (AV) – Piershil eindigde in 3-3, na 1-1 halverwege. Tot drie keer toe wisten de Rotterdammers een achterstand ongedaan te maken. ,,Op voorhand hadden we getekend voor een puntje, we werden echter benadeeld door een bedroevend slechte scheidsrechter”, zo keek de Piershilse coach Verhoeven  terug.

Die toon werd al snel gezet. Een treffer van Geert Bakker na 8 minuten (0-1) werd vijf minuten later met een ridicule strafschop ongedaan gemaakt, aanvoerder Van Oeveren aanvaardde het cadeau: 1-1. Ook in het vervolg was leidsman Beumer niet bepaald op de achtergrond aanwezig, het leidde tot verwondering in beide kampen en irritatie bij Piershil. Desondanks wist Geert Bakker vlak na de thee Piershil weer op voorsprong te zetten (1-2), twee minuten later maakte verdediger Clint van Stee er alweer 2-2 van. De bezoekers behielden het betere van het spel, de goal van Romano Pepermans na 54 minuten (2-3) was loon naar werken. In het restant verdween de schijn van onpartijdigheid volledig, bij alle beslissingen. De pogingen de thuisclub weer in het zadel te helpen werden gênanter en opzichter. Zo kreeg doelman Konings een vrije trap tegen, omdat zijn hand één millimeter buiten het zestienmetergebied kwam. Jan Jaspers werd in de slotfase met twee keer geel wegens praten weggestuurd. Een kwartier voor tijd wist invaller Allon Coomans een nederlaag voor de Spartanen te voorkomen: 3-3.