Zinkwegse Boys loopt averij op.

3 Min Read

Oud-Beijerland – In de thuiswedstrijd tegen Rozenburg liep Zinkwegse Boys tegen een 0-3 nederlaag aan maar de schade was nog flink groter. Keeper Martijn Krediet kreeg de rode kaart [doorgebroken speler onreglementair afgestopt] en Mees Lebbink werd zwaar geblesseerd afgevoerd naar het Ziekenhuis nadat hij, in een uiterste poging de bal binnen te houden, keihard tegen de reclameborden belandde. Hierdoor lag de wedstrijd 10 minuten stil alvorens hervat te worden.

De statistieken vooraf; Zinkweg miste 3 en Rozenburg 4 basisspelers. Het eerste kwartier kenmerkte zich derhalve door zeer voorzichtig middenveldspel van beide kanten. In de 20e minuut was daar ineens toch een beste kans voor ZWB-aanvoerder Ronald van Ruiven. Van dichtbij zag hij zijn inzet echter gekeerd worden door de keeper. Hierna gebeurde er voor beide goals nagenoeg niets tot de blessuretijd van de 1e helft aanbrak en Rozenburg zijn eerste echte goede kans kreeg en bovendien verzilverde. In een flipperkastsituatie kreeg de Zinkwegverdediging de bal niet weg en was het in 3e instantie de spits die van zeer dichtbij de bal voor zijn voeten kreeg en de 0-1 binnen werkte.

Na de thee was feitelijk de 2e bal op doel van de gasten wederom raak. In de 50e minuut viel een schot uit de 2e lijn via de binnenkant van de paal in het net. Hierna kroop Zinkwegse Boys eindelijk wat uit zijn schulp en Mees Lebbink zag zijn inzet in de 65e minuut op de paal belanden. In de tegenstoot werd vervolgens de spits van Rozenburg in het open veld door keeper Martijn Krediet afgeblokt en deze kon met rood vertrekken. Met 10 man speelden de Boys eigenlijk beter dan met 11 maar het noodlot sloeg toe. In een uiterste poging om de bal voor de achterlijn binnen te houden en voor te zetten gleed Mees Lebbink in volle vaart keihard op de reclameborden in en gilde het uit van de pijn. De scheidsrechter moest noodgedwongen de wedstrijd tijdelijk stilleggen en nadat de onfortuinlijke Lebbink per brancard het veld verlaten had werd het spel hervat. In de slotfase wist Rozenburg de score nog naar een 0-3 eindstand te tillen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.