Toneel en muziek in de hoofdrol op De Willem

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – De jaarlijkse toneel- en muziekuitvoering op CSG Willem van Oranje staat weer voor de deur. Van woensdag 18 t/m vrijdag 20 april wordt de voorstelling ‘Kind van de rekening’ opgevoerd. De toneelscènes worden afgewisseld met toepasselijke nummers van de  schoolband.

Elk jaar gaan docenten en leerlingen met elkaar aan de slag om zelf een toneelstuk te schrijven en te spelen. Dit jaar is gekozen voor een wat serieuzer stuk. We belichten een viertal jongeren die, hoewel zelf niet eens in de oorlog geboren, stuk voor stuk te kampen hebben met de gevolgen van beslissingen die gemaakt zijn in de oorlog. Neem bijvoorbeeld Tuur, bij wie het thuis nog steeds oorlog is of Rosa, die niet meer weet wie ze moet zijn. Tom, zoon van een Amerikaanse soldaat die nooit meer van zich liet horen. En Simone… tsja Simone… In prachtige, ontroerende gesprekken wordt de kijker een blik gegeven in hun lastige leven.

De muziek van de schoolband sluit zoveel mogelijk aan bij het toneelstuk. Het publiek kan genieten van nummers van Elvis Presley, The Doors, maar ook Adamo……

De voorstellingen van woensdag en vrijdag beginnen als vanouds om 19.30 uur, de voorstelling op donderdag is verplaatst naar de middag om 15.30 uur. Kaartjes voor de voorstelling kosten 2 euro in de voorverkoop en 3 euro aan de deur. De voorstelling is te zien op locatie Zoomwijck, Randweg 2, 3263 RA Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren